![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Van'ın yarısı yardımla geçiniyor!
Son yıllarda yaşanan yardım 'çılgınlığı', toplum üzerinde ters etkiler yapmaya başladı.
01/10/2007 Daha önceki yıllarda, üst üste geçirilen ağır ekonomik krizlere rağmen yapılan yardımlar izdihama yol açmazken, son yıllarda yapılan her yardımda sonucu şiddete dayanan izdihamlar yaşanıyor. Van ve çevresinde yapılan her yardımda özellikle bayan sayısının çokluğu dikkat çekiyor. Devletin çeşitli isimler altında verdiği yardımlardan faydalanabilmek için her türlü yol denenirken, verilen yardımların ulaştığı kesimler tartışma yaratmaya devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre 50 bine yakın aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alırken, birçok ailenin başka yardımlardan da faydalandığı ortaya çıktı. Devlet ve özel kurumların yaptığı her yardıma koşan, 'yardıma muhtaç' vatandaşlar, zaman zaman yardım dağıtımı sırasında fiziksel şiddet de uygulamaya başladı. Van'da, son resmi rakamlara göre 500 bine yakın yeşil kartlı, 50 bine yakın SYDV'ye kayıtlı vatandaş yaşıyor. Ayrıca Gıda Bankası'ndan 5 bin aile faydalanırken, 10 bin aile de Van Valiliği'nin Ramazan ayı yardımlarından faydalanıyor. 10 bin aileye bir ay içinde yaklaşık 500 bin YTL yardım yapılacak. Geçtiğimiz ay sadece Başkale'de 11 bin öğrenci eğitim, 14 bin öğrenci de nakit sağlık yardımı aldı. Geçtiğimiz hafta TOBB ve VATSO işbirliği ile 500 öğrenciye giyim yardımı yapıldı. Her gün binlerce kişi Van ve ilçelerinde kurulan aş evlerinde yemek yiyor. Van Belediyesi günde 5 bin ekmek yardımı yapıyor. Van merkezde 0-6 yaş grubu çocukları olan ve bebek bekleyen 26 bin 852 bin aile çocuk yardımı alıyor. Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2001 yılında 18 bin 374 kişiye toplam 1 trilyon 200 milyar lira yardım dağıtırken, 2006 yılında ise bu rakam 45 bin 929 kişiye ve toplam 6 trilyon 124 milyar 703 milyon liraya yükseldi. 'Sosyal yardımlar yoksulluğun göstergesidir' Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Mehmet Ali Can, yapılan yardımların çokluğunun yoksulluğun göstergesi olduğuna dikkat çekerek, "Toplam bir milyon civarında nüfusu olan Van'da 550 bin yeşil kartlının bulunması yoksulluğun rakamsal ifadesidir. Girdilerin yüksek olması nedeniyle geliriyle giderini karşılayamayan tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler başta olmak üzere büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğu işsizlere yapılan yardımlarla övünmek vazgeçmeliyiz. İnsanımızı yoksullaştırıp, el avuç açar, yardım alır hale düşürenler bir de iyi bir iş başarmış gibi yaptıkları yardımların reklamını yapıyorlar" dedi. Yapılan yardımların hak sahiplerine ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Can, "SYDV tarafından dağıtılan ve İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından havayı kirlettiği için yakılmaması kararı alınan 30 bin ton kömürün çokluğu ile mi, neden olduğu kirlilikle mi, yoksa nüfus artışına neden olan gebelik yardımlarıyla mı, sayısı 550 bine ulaşan yeşil kart kullanıcıları ile mi övüneceğiz" dedi. ![]() Kaynak
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Sadece vanın yarısı olsa gene iyi ırkdaşım,bütün doğu illeri bizim vergilerle geçiniyor,ne elektiriğe para ne suya,çocuk olur devletten para gelir,yaşlı olur aylık alır,çocuk okula başlar devletten para gelir,açım der devlet ekmek verir,evim yok der devlet ev yapar...
Şırnakta öğretmenlik yapan bir arkadaşım anlatmıştı,bir gün kahvenin önündeki kalabalığı ve tabutu görünce sormuş,-Hayrola neden bekliyorsunuz?Cevap; -dozerin gelip mezarı kazmasını bekliyoruz... Bunlar ölüsünü bile devlet gömüyo bıraktım doğan çocuğunu devletin çıkardığını! Bide bizimkiler var tabi...1 çuval kömüre oyunu satan satılmışlar var! Bu yardım edenlerin köpeği olmuş hainler şunu anlamıyorlarki neden yardımlara ihtiyaç duyacak hale geldiler... Hepsi kızıl tamuya!
|
![]() |
| Etiketler |
| geçiniyor! , van'ın , yardımla , yarısı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|