![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
...Ve Ümit Özdag MHP'den ihrac edildi!
MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ümit Özdağ’ın, partiden ihracını kararlaştırdı.
MHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Yargıtay kararıyla Yusufeli ilçesinde geçici üye sıfatına haiz olan Özdağ’ın 5 Kasım 2006 tarihinde Merkez Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği" kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bu sevk kararına ihtiyati tedbirli olarak iki kez itiraz etmiş, ancak her ki talebi de ilgili mahkemece reddedilmiştir. Merkez Disiplin Kurulumuz gerekli yasal prosedürü tamamlayarak, adı geçeni bugünkü kararıyla oy birliğiyle partiden ihraç etmiştir. Ümit Özdağ’ın MHP ile hiçbir ilişkisi kalmamıştır." BUNLAR BIRBIRLERINI YIYORLAR.HA BAHCELI HA ÖZDAG, VAR MI BIR FARKI? IKISI DE DEVSIRME VE KÜRTCÜ.ÜLKÜCÜ DENEN TOPLULUGUN BASINA DA BÖYLE, KALITESIZ ADAMLAR YAKISIR! CEHALETINI SUSARAK ÖRTEN BAHCELI MANEVI BABASI ECEVIT GIBI MEZARA KADAR GENEL BASKANLIGINI ILAN EDER ARTIK. ISTERSE OY ORANI YÜZDE 1 OLSUN. TÜRK SIYASET DÜNYASININ ASLINDA ASLA SIYASETCI OLMAMASI GEREKN BIR TAKIM TIPLERI VARDIR AMA BAHCELI BIRISI KESINLIKLE YOKTUR! KOLTUK HIRSI YÜZÜNDEN KENDI BELIRLEDIGI DELEGELERE BILE GÜVENMEYEREK, GENEL BASKAN ADAYI ÖZDAG'I PARTIDEN ATIYOR. BÖYLE BIR KISININ TÜRK SIYASETINDE YER OLMAMALI! CUNKU BÖYLE BIRININ KENDINE BILE HAYRI OLMAZ. AMA BIZE NE? ÜLKÜCÜLER BULMUSLAR COBANLARINI ISTE:)[/b] |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bütün Türk Milliyetçileri tek çatı altında toplanmalı siyasal açıdan tek olamadıkdan sonra Turan Ülkümüz içinde hiçbirşey yapamayız ...
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TEK ÇATI MI? TİPİK BİR SÖYLEMDİR BU. SAĞLAM BİR ÇATI OLDUDA BİZMİ GİRMEDİK? ŞAHSEN BEN BAHSİ GEÇEN PARTİ GİBİ BÜNYESİNDE KÜRT YÖNETİCİLER OLAN BİR GRUPLA AYNI ÇATI ALTINDA OLMAK İSTEMİYORUM. BİLMİYORUM KAÇINIZIN DÜŞÜNCESİ BU AMA BU RESMEN KENDİ FİKİRLERİMDEN TAVİZ ANLAMINA GELİYOR. KAN BAĞINDAN ÇOK VATANDAŞLIK ESASLARINA GÖRE PARTİ YÖNETİMİNİ OLUŞTURAN VE ATSIZ'I BOL KEPÇEDEN ELEŞTİREN BİR DÜZENLE HAYATTA AYNI ÇİZGİYE GELEMEM. TURAN BÜYÜK ÜLKÜ, BÜYÜK HEDEF AMA TURANI FARKLI KAN TAŞIYAN VE TÜRKLÜK FİKRİNDEN UZAK İNSANLARLA KURULMAYACAĞIDA GAYET AÇIKTIR. ONUN İÇİN BU YOLA İŞİ SULANDIRMAYACAK VE HAKİKİ TÜRK KANI TAŞIYANLARLA ÇIKMAK GEREKİR. SİYASİLEŞMEK ELBET ÖNEMLİ SONUÇTA BUGÜN AKP VE DİĞER BASİRETSİZ HKÜMETLERİN YOL AÇTIĞI KRİZLERDEN, DAR BOĞAZLARDAN VE KÜLTÜREL BOZUKLUKTAN KURTULMAK İÇİN BAŞA GEÇECEKLERİN YA DA BENİMGİBİLERİN ARKASINDAN GİDEĞİ KİŞİNİN HEM BEDENEN HEM FİKREN TÜRK OLMAK GEREKİR.
BEN BUNU BİLİR BUNU SÖYLERİM. BU, ESNEYEBİLECEK YA DA İSTENİLEN KALIBA SOKULACAK BİR FİKİR AKIMI DEĞİL. GEÇMİŞTEDE BU VARDI GELECEKTEDE BU OLACAK.. YETERKİ BİRİLERİ AYAK BAĞI OLMASINLAR. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bugüne kadar neredeydiniz peki?Özdag baskanliga aday olduktan sonra mi ihrac edilmesi gerekiyor?
MHP artik acik bir sekilde Türklük ve Türkcülük ideolojisinden uzak, Türk haric herkesi kucaklayan,sadece "din muhafazakarligi" yapan siradan bir merkez sag partisi görünümünü almis durumdadir.Bahceli ve ekibi bu yolla oy toplayacaklarini zannediyor fakat bu stratejinin tutmayacagi ve ters teptigini son secimlerde görmediler mi? Ecevit ve solculara sirin görünerek, millete "uysal parti" ve "terbiye edilmis" izlenimini vererek, Bahceli diger kesimlerden kac oy alabilmistir?Sonucta sadece yüzde 8'lik saf ve kemiklesmis ülkücü oyunu alarak barajin altinda kalmadi mi? Simdi öyle görünüyor ki MHP artik kemiklesmis kitlesini de kaybetmek üzeredir. Önümüzdeki dönemde MHP rahatlikla baraji gecebilecekken bu son Özdag olayindan sonra en az bir 3-4 puan kaybedecektir. Cem Uzan bile slogan atarak neredeyse yoktan yüzde 8 aldi, cünkü en azindan il il dolasip milliyetci secmene mesajlar veriyordu.Ümit Özdag'da böyle biriydi ama MHP'nin odun beyinleri bunu görmeyerek, on yildir Türkcülük disinda herseye imza atan, pasif ve gereksiz kisilerden alkis toplayan Bahceli'nin pesinden gitmeye devam ediyor. Bahceli ile MHP yüzde 5'lik bir oyla ancak AKP'nin önünü acar!Kongre'den sonra Bahceliye ilk kutlama mesaji Tayyip'den gelirse sasmayin. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ümit Özdag'dan aciklama geldi
![]() Özdağ: MHP'li olmayı sürdüreceğim MHP'den ihraç edilen Prof. Dr. Ümit Özdağ, '''hukukun sağladığı zemin olmadan kongre salonuna gitmem' dedim. Kongreye, vatandaş bir MHP'li olarak da gitmem'' dedi. Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Merkezi'nin, partiden ihraç edildiğine ilişkin kararı dün akşam saatlerinde kendisine tebliğ ettiğini belirterek, savunma hukukunun elinden alınarak, MHP Genel Başkanlığı adaylığının engellendiğini öne sürdü. Özdağ, son 2 ay içinde MHP Genel Merkezi'nin kendisini, ''hapse attırmak, üyelikten atmak, kamuoyu önünde küçük düşürmek'' gibi partinin şanlı tarihine ve büyük davasına yakışmayan girişimlerde bulunduğunu da iddia etti. MHP Genel Başkanlığına adaylığını, parti tüzüğüne uygun ve kongrenin demokratik geçeceği inancı ile koyduğunu ifade eden Özdağ, şöyle devam etti: ''Kongreler döneminde Bahçeli benimle ilgili, geniş teşkilat imkanlarından faydalanarak, aylarca üst kurul delegelerine benim ülkücü olmadığımı, karanlık veya şunun, bunun adamı olduğumu anlattı. Bu süreçte ben delegelerimize güvendim. Ama sayın Bahçeli kurul delegelerine, yaptıkları bütün karalama kampanyalarına rağmen güvenemedi. Bahçeli'nin her geçen gün daha da hırçın bir hava içine girdiğini gördük. Bütün bunların nedeni Bahçeli'yi, kongreyi kaybetme korkusunun sarmış olmasıdır.'' Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiyi Türk milliyetçiliği çizgisinden uzaklaştırdığı, AB'ci, mozaikçi bir Bahçeli partisi haline getirdiği iddialarında da bulundu. ''MHP Genel Merkezi'nin Özdağ'ı ihraç etmesi Özdağ'ın MHP ve ülkücü oluşunun sonu değildir'' diyen Özdağ, şunları söyledi: ''Ben ülkücüyüm, yol arkadaşı değil. Bu can bu tende durdukça, bu baş bu bedende durdukça, ben kendimi Türklük davasına ve Türk-İslam ülküsüne, Atatürk-Türkeş çizgisine adamış bir Türk milliyetçisi olarak mücadeleme devam edeceğim.'' Özdağ, yarın yapılacak kongrenin her şeye rağmen MHP'ye yakışan bir ağırlık ve coşku içinde geçmesini de diledi. Bahçeli'nin, kendisinin kongre salonuna alınmaması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini ileri süren Özdağ, ''Böyle bir dilekçeye gerek yoktu. Ben, 'hukuk dışına çıkmam ve hukukun sağladığı zemin olmadan kongre salonuna gitmem' dedim. Kongreye vatandaş bir MHP'li olarak da gitmeyeceğim'' şeklinde konuştu. -''MHP'DE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM''- Gazetecilerin, mücadelesine nasıl devam edeceği ve bundan sonraki sürecin ne olacağını sorması üzerine de Özdağ, daha ihracın tamamlanmadığını ve önce bunun mahkemede tasdik edilmesi gerektiğini söyledi. MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun, daha önce de kendisine destek verdiği gerekçesiyle Nazilli ilçe başkanı ve üst kurul delegesi Kürşat Üçer'i partiden ihraç ettiğini anlatan Özdağ, şöyle konuştu: ''Onların beni ihraç etmesi çok doğaldı. Bunun bir de mahkeme aşaması var ama önemli olan bu da değil, benim siyasal duruşum. Ben hep MHP'de oldum ve ülkücü vicdan da bunu böyle kabul ediyor. MHP'de olmaya devam edeceğim.' (aa) |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Madem illaki birleşilmek isteniyor, bak o zaman şu aşağıda sayılanlara harfiyen uymaları gerekiyor. 1- Tek başbuğ vardır oda Atatürk'tür. Öyle uydurma suni başbuğ bozuntularıyla alakalarını kesecekler. 2- Ümmetçi, yobaz, sabit düşünce kalıplarından çıkıp, başbuğ Atatürk'ün çizdiği laik- çağdaş yolda ilerleyecekler. Onun ilkelerini benimseyip, onun fikirlerini benimseyecekler. 3- En ufak yönetim kademesine bile soyu sopu belli, şuur bakımında Irkçığı benimsemiş kişileri getirecekler. 4- Türkçü yapılanmaya zemin hazırlayıp, Milliyetçiliği genç nesillere doğru ve layıkıyla öğretecekler. 5- Açılan şubeler ticarethaneye değil, içerik bakımından zengin dershanelere çevirecekler. İçeri giren sağlam, katıksız hakiki bir Türkçü olup, bu fikirlerinden taviz vermeyen bireylere dönüştürecekler. Bunlar ilk aşama. Sonrasında daha bunlar gibi irili ufaklı fakat Türkçülük için fayda getirecek bir çok düşünceyi kabul edecekler ki.. anca o zaman çatı fikrine ılımlı olarak bakılacaktır. Yönetici ırkdaşlar, benim aklıma ilk aşamada gelen bu şartlar oldu. Sizlerde ekleme yaparsanız konu daha fazla netlik kazanacaktır. Saygılarımla. Esen kalın. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkcülerin kimsenin catisi altina girmesine gerek yok, cünkü Türkcülük zaten ülkülem olarak Türklügün en büyük catisidir. Türk'ün yani insanligin yaratilisindan beri Türkcülük vardi ve var olmaya devam edecek! Ülkücüler adam olup, yani kürtleri iclerinden ayiklayip köktendincilige sirt cevirirlerse ancak o zaman Türkcülügün carisi altina girebilirler. O da ancak yüzde yüz katiksiz Türk olmalari sartiyla. Yoksa MHP'nin veya ülkü ocaklarinin icinde Türk Irkcilarinin isi yoktur. MHP'de belki ise yarayan tek sey kurulu parti ve Türkiye geneline yayilmis olan teskilatlaridir.Bu teskilatin icinden Türk karsiti maddeler bosaltilir ve resmi ülkülem Türkcülük olursa, iste o zaman Türk milliyetciliginin son büyük savunucusu Atsiz'in ruhu sad olacaktir. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
çoğu icraatını eleştirmeme rağmen bahçeli MHP sinin barajı geçmesine kesin gözüyle bakıyorum % 5 falan MHP nin çekirdek oyudur MHP 5 de kalmaz...
ikinci olarak şunu belirtmek istiyorum Bahçeli MHP si eleştirilebilir ama Türkeş MHP si bu ülkeye hizmet etmiş bir kadrodur anti komünist mücadelenin öncülüğünde Türk Devletinin bekasını muhafaza etmiştir Türkeş de 1944 davasında Atsız Ata ile aynı sehpada yargılanmıştır MHP nin kuruluş ideolojiside Türkçüdür Sonrasında siyaset kaygısıyla söylem olarak genel merkez yumuşak politika izliyor olabilir ama geri kadronun yaklaşık %90 ı Türkçü ve Turancıdır Bu sebeple ortak payda olan Türkçülük ülküsünde Türk Milliyetçilerinin birleşmesi gerektiğine hala inanıyorum iki kardeş arasında da görüş farklılıkları olabilir ama bunlar konuşulur çözülür... Bu yüzden beğenmediğimiz en kötü MHP li en iyi AKP liden iyidir ( Parti Propagandası Yapmak İstemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece kuvvetlerin birleşmesi gerektiğine inanıyorum ) |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkeş kürde kardeş demiştir. Senin gibi çapulcular bu ihaneti "siyaset gereği" safsatasıyla sineye cekebilirler ama biz çekmeyiz.
Baştan beri her yazdığın soysuzluğunun bir göstergesiydi. Artık bardağı taşırdın. Türklerin otağında ülkücü mülkücü barınamaz! Arvasi, necip fazıl, servet kabaklı, erol güngör vs. kişilere saygı duyan Türklüğün yüzkarası devşirmelerle işimiz olamaz! |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Kusura bakma bizim ailemizde ve soyumuzda Türkeş'in saydığı soysuz etniklerden olmadığı için bu düşünceye sahip olan bir insana ve güruha saygı duyamayız. |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
MHP ve AKP arasinda ne gibi bir fark var? "AB'ye onurlu bir sekilde gireriz" diyen hangi partinin genel baskani acaba? "Türkiye bir cicek bahcesidir" diyerek Türk kimligini zayiflatan bu küstahca aciklamanin sahibi kimin ve hangi olusumun lideri? "Kürtler Alllahin kutsal emanetleridir" diyerek kürtleri korumaya alan ama her defasinda oldugu gibi oy degil avcununu yalayan cahil Bahceli degilmiydi? Bu sözlerin resmi AKP ideolojisinden ne gibi bir farki var? MHP'de de AKP'de oldugu gibi kürtcü olusumlar yok mu? Din konusunda iki parti de ayni hemen hemen ayni görüsleri savunmuyor mu?Bu iki partinin arasinda hic bir fark yoktur. Biri zaman zaman (anadolucu) tatli su milliyetciligi, digeri de dinciligi disa vuruyor o kadar. Bizden gibi görünüp kücük beyinlerinde ülkücü düsünceler barindiran alcaklarin bu forumda isleri yoktur! Üyeligin iptal edilmistir |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
tolgahos isimli kisi haberturk.com sitesine de yorum eklemis.
MHP'nin kongresi ile ilgili haber basligina ekledigi yorum: tolgahos 19.11.2006 14:35 "...bilmeden konuþma idamý kaldýran yasanýn altýnda 1 tane MHP linin imzasý yokur Bahçelinin yanlýþlarý vardýr ama bilip bilmeden yorum yapýp bir camiayý zan altýnda býrakamassýn..." Yorumun bulundugu link: http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2006/11/19 Bu bozguncu köpegin ülkücülügü böylece tescillenmistir.Degerli otagimizdan uzaklastirilmasi isabetli bir karar olmustur! Tanri icimize sizmaya calisan islamcilarin belasini versin. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkdaşım valla helal olsun iyi bulmuşsun bu sentezcinin yazısını :) Zaten en baştan belliydi bunun tipik bir ülkücü olduğu. Durduk yerde Ziya Gökalp'e kürt demişti.İşte bunlar böyle kürt nüfusunun artması için kim var kim yok kürt yapıp koyuyorlar ortaya. Bide Turandan bahsederler. Daha osmalı zihniyetini üzerinden atamamışlar üstüne üstük nice Türk büyüklerini müslüman olmadıkları için kabul bile etmiyorlar. Eski inançlara hiç birinin saygısı yok. Ata dinini büyü cazı deyip alay ediyorlar ama kendi inandıkları arap dinindeki hurafelerdende çıkamıyorlar. Bu ne biçim iştir bilinmez. tolgahos denen zibidi sadece ufak bir örnek onun gibi nicelerinin kafalarını bu temelsiz boş düşüncelerle doldurup ortalığa salıveriyorlar.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İlkel, maganda, cahil, ümmetçi güruhla bizim ne işimiz olabilir? Türk kürt kardeştir sloganının mucitlerinin Tanrı belasını versin.
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|