![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
Ya Sev Ya Terket'e Soruşturma
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink davası sanıklarını İstanbul Adliyesi'ne getiren cezaevi aracının önüne yapıştırılmış "ya sev ya terk et" çıkartması nedeniyle görevli memurlar hakkında soruşturma başlattı.
Başsavcılığın soruşturmayı 'Görevi kötüye kullanma' ve 'kamu malına zarar verme' çerçevesinde değerlendirdiği ve görevlilerin ifadesini almaya başladığı öğrenildi. Kandıra Cezaevi'nden Hrant Dink davası sanıklarını İstanbul Adliyesi'ndeki duruşmaya getiren resmi cezaevi aracının önünde "Ya sev ya terk et" yazısı asılmıştı. Basının ilgi göstermesi üzerine yazının üzeri kapatılmıştı. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
Hiç sevmedim ''Ya Sev, Ya Terket'' sözünü....
Ne demek şimdi arnavut,gürcü,laz,çerkez,kürt,çingene, sevmiş olsalar (sever gibi yapsalar) Türk ile birliktemi yaşayacaklar.!!! ---------- Herşey, Türk'e Göre, Türk İçin..! |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir siyasi partiye ait bir sloganın devlete ait bir araçta olması yakışıksızdır. Bu söz MHPile bütünleşmiştir.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Severler ise sorun yokmu?
Lazı,çerkesi,gürcüsü ben seviyorum der ise sorun yok o halde. Milletperverlik bu mudur? 'Ya sev ya terket' cümlesi güdümlü bir cümledir. Bu cümleyi sıklıkla kullanan da elbette ülkücülerdir. Devletin aracında çıkartma olarak bulunması da aynı fikre çıkar. O aynı zihniyetin başı otağımızın anasayfasında ,dtp başı ile tokalaşırken görülüyor.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ne hallere kaldık! Hatırlarmısınız : 4 veya 5 yıl önce magazaların vb yerlerde hep bir Türk bayrağı ve altında Ya Sev Ya Terket yazıyordu...Son 4-5 yıl içerisinde ne kadar Benlik kaybı yaşadığımız ortada ve Satılan Medyanın sağlamasının buradan yapılması mümkün...
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bu tuzağa bari biz düşmeyelim...Bu söz çok güzel bir sözdür neden mhp lilerin sözü gibi düşünelim ki ? Evet soysuzlar sevmiyorlarsa itaat etmiyorlarsa defolup gitsinler... Bu duruma soruşturma açan savcılığa ne demeli ? Bütün vatan hainlerine, satılmış, şerefsiz, namussuz soysuzlara ses çıkarma süt dökmüş kedi gibi ol, onların her yaptığına her sloganına ses çıkarma, ama milliyetçi bir duruşa hemen efelen...Hayret edilecek bir durum...
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Daha önce de belirttiğim gibi bunlar hep Türkçü - milliyetçi - vatansever - Atatürkçü cephelere karşı bir propagandadır. Yani diyorlar ki; bu ülkede vatan sevmenin bedeli yasalarla uğraşmak, hatta suçlu duruma düşmektir. Kafası çalışan varsa bu ülkede milliyetçilik yapmaya kalkmasın, yoksa hakkında soruşturma açılır. Bu sayede, milliyetçiliğe sempati duyanları daha başlamadan yıldırmak istiyorlar. Her ne kadar tavrı ve duruşu net olan, psikolojik propagandalara karşı bilinçli olan Türkçüler üzerinde etkili olamasalar da, bilinçsiz olan ve milliyetçilik sempatizanlarına karşı bu propagandalar maalesef etkili oluyor.
Olaya bir de şu yönden bakmayı deneyelim; "Ya sev ya terk et" sloganı meşhurdur. Günlük yaşantınızda pek çok aracın üzerinde bu sloganın yazılı olduğu Türk Bayraklı logolar görebilirsiniz. Bunların hepsine soruşturma mı açmak gerekir? Elbette hayır! Bu düşünülemez dahi. Hülasa yapılan bu işler, başlı başına milliyetçi insanlar üzerinde korkutma - yıldırma harekatıdır. Tek çözümü ise milliyetçi (Türkçü) düşüncenin yaygınlaşması ve Türkçülerin kararlılığı. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ya sev ya terket ne demektir? Biz Türkçülerin kabul edeceği bir söylem midir? Değildir, neden; Sevmesi öngörülen kişi sadece evet sevdim ,ben sevdim Türkiye'yi diyebilecek ve sıyrılabilecek.Hatta sevmese bile bunu söylemenin uygun olduğunu,çünkü sadece sevmenin (Türk olmasa bile) yeterli sayılacağını görecek ve istediği her haltı yiyecektir.
Öyle de oluyor zaten.Ya sev ya terket söylemi açıkça Türkçülüğü baltalamak,Türk olmayanın da Türk imiş gibi davranmasını uygun görecek bir söylemdir. Evet ben sevdim diyen laz ise ne olacak?Gürcü,çerkes,k..t,pomak? Bu söylemin etiketcisi ülkücülerdir.Bu söylemin arkasında milli hassasiyetin izi yok,Türk ile ilgili hiçbir şey yok ,bu söylem ümmetçi yobazların söylemidir. Fikrimdir. Ezen Bolsın.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu slogan ile Türk bayrağı logosu aynı şey değildir. Bu araç devlete aittir ve devlet hiç bir partiye ait değildir ve hiçbir partiye yakınlık gösteremez.Bu slogan da MHPnin sloganıdır
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ben şu resimde hiç bir partinin logosunu göremiyorum Kubilay Kagan, bu slogan genelde Türk Bayrağı ile birlikte olur ve anlamı "bu ülkeyi sevmiyorsan def ol git demektir. |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bu Mhp'nin safsata sloganıdır. Açılımı ise: ya gel bacımı sev, eniştem ol ya da terkettir.
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yahu bu zaten ülkücülerin slogani
Biz meydanlara indikten sonra sloganimiz YA SEV YA DA GEBER olacaktir!
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
"Ya sev ya terket" sloganını gözünüzde fazla büyütmeyin. Türkeş bu sözü 1990'lı yılların başında PKK'lı kürtlere hitaben söylemişti. Açık anlamı: "Kürtler bu ülkeyi severlerse beraber yaşayıp gül gibi geçiniriz."
Sloganın bize uyarlanmış şekli "Türk değilsen terket" olmalıdır... |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk değilsen terket.
olay budur... |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Milliyetçisi
|
işin garip tarafı geçenlerde haberlere konu oldu;mhp bu sloganı kati suretle reddetti,tamamen kendilerine ait olduğu halde.belkide gazetecilerden önce o yapıştırmayı mhp liler gördü ve suç bizim üstümüze yıkılmasın hesabından reddettiler.olmayacak şey değil.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|