![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yabancı dilde e-posta adresi kullanan Türkçüler(!)
Türkçü geçiniyorsunuz ama Türkçülüğün ilkelerinden biri olan "Arınmış Türkçeci" olma ilkesini önemsemiyorsunuz.
Elin gavurunun diline bu hayranlık nereden geliyor? Yoksa, Amerikan kültür emperyalizminin etkisi sizi de mi sardı? Şimdiye kadar; bir İngiliz, bir Alman, bir Amerikalı vs. gördünüz mü ki, Türkçe bir rumuz veya bir e-posta adresi kullansın? "Eskiden almıştım veya Msn adresimdekiler bu adresimi biliyorlar onun için değiştirmedim" demek mazeret değildir. Örnek vermek gerekirse, adamın rumuzu: Yamtar, e-posta adresi de, charismatic_boy@mail.com. Güler misin, sinirlenir misin? Unutmayın, biz ne Nazi özentisiyiz, ne çapulcuyuz, ne kozmopolitiz, ne enternasyonelciyiz ne de milliyetsiz kızılca soysuzuz. Bizim; Soyumuz, Saf Türk Soyudur; Dilimiz, arınmış Türkçe'dir; Töremiz; ne Arap'ın, ne Kıro'nun ne de Batı'nın töresidir, öz be öz Türk'ün töresidir. Türk'ün dilini, töresini ve kültürünü, yaşam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatırız. Yabancı dilde e-posta adresi kullananlar, o adreslerini Türkçe bir e-posta adresiyle değiştirsinler. Değiştirmeyenlerin üyelikleri iptal edilecektir. Yabancı dilde e-posta adresi ile yeni üye olanların üyelikleri de silinecektir. Bilginize..
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Benim adım nedeniyle TÜRKÇE olmayan, e-posta adresim var. Maalesef arapça kökenli ismim.Bu açtığınız konuyla TÜRKÇÜLÜĞÜN sanal ortam eğlencesi değil, yavrukurtlarımıza bırakacağımız miras ve bir yaşam biçimi olduğunun da öneminin anlanmasını sağlıyorsunuz.Teşekkürler ırktaşım.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
kesinlikle katiliyorum,
yabanci e-posta adreslerine bakipta "bu ne perhiz bu ne lahana tursusu"demezler mi insana?... Bu siirde cok guzel anlatmis duygularimizi.... TÜRKÇE ÜZERİNE ....................................... Toprağımızı, bayrağımızı, İnancımızı çaldırmayalım derken, Dilimizin çalındığına, talan edildiğine, Özün el diline özendiğine, İçi yananınız var mı? Masallarımızı, tekerlemelerimizi, Ata sözlerimizi unuttuk, Şarkılarımızı, türkülerimizi, Ninnilerimizi kaybettik, Türkçe'miz elden gidiyor, Dizini döveniniz var mı? Karamanoğlu Mehmet Bey'i arıyorum, Göreniniz, bileniniz, Duyanınız var mı? Bir ferman yayınlamıştı ... Hayal meyal hatırlayıp da, Sahip çıkanınız var mı? Yusuf YANÇ (Bu Şiir Türk Dil Kurumu Tarafından Ödüllendirilmiştir.)
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Uyarınız üzerine email adresimi değiştirdim.Haklısınız bu konuda.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çağatay Abi ben şifremi unuttum yardımcı olabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
çok haklısın çagatay abi..
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ötükenden kardeşim, Şifremi Unuttum köprüsünden yeni bir şifre isteyebilirsin.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
sayın GÖK YELELİ BOZKURT ;
yine önemli bir konuya değinmişsiniz. TÜRKÇÜYÜM diyen bir insanın yaşamının her alanında bunu dile getirmesi , yazdıkları ile, konuştukları ile bunu her daim ispat etmesi gerekir. eğer söyledikler ile , dediğiniz gibi bazı hareketleri tezat yaatıyorsa şüphelenmemek elde değil.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok teşekkür ederim Abi.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Gerçekten de önemli bir mevzudur.
Kültür yayılmacılığıyla zihinleri kontrol altına alan batının gösterişli(!) dünyası ne yazık ki bizim insanlarımızı da batıya özenmeye itmektedir. Takma isimlerine yükledikleri kişiliklerle kendilerini özdeşleştirmeye çalışan ve bir anda charismatic_boy olan birden mc_zart-zurt olan gençlerimiz boşlukta, bilinçsizce savrulmaktadırlar. İnsanlarımızı her ne konu da olursa olsun güçlü, asil, geçmişinde bir utanç bulunmayan Türk kültürüne sımsıkı sarılmaya itmek Türkçü olarak bizim boynumuzun borcu olmalıdır. Bunun yanda e-posta adreslerinin uzantıları da kullanıcı ismi kadar önemlidir. Ne yazık ki ben de gmail uzantılı bir adres kullanıyorum. Bunun yanında muhtemelen bir çoğumuzun hotmail, yahoo ... gibi uzantıları olan adresleri vardır. Bu konuda yöneticilermizin, kullanıcılara ....@atsizcilar.com veya bunun gibi bir uzantı sağlamaları mümkünmüdür? Esenlikler dilerim... |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Uzun zamandır bu adresi kullanıyorum. Sadece arkadaşlarım değil akrabalarım, yazıları hakkında uzun zamandır görüştüğüm gazeteciler de beni bu adresle tanıyor. Ta çocukken o günkü kafayla almışım işte.
Kısa süre içinde değiştirmem mümkün değil. Üyeliğimin iptali, burayı takip etmeyeceğim anlamına gelmez, ve Türkçülüğe devam etmemi engellemez. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Artik özentiye son vermemiz gerektigini , bir gün anlamaliyiz. Elin ingilizi Türkce e. posta alip her hangi bir siteye üye oldugu görülmüsmüdür. Bu olay ancak Türkiye'de mevcuttur. Dilini kaybeden bir millet her zaman yok olmaya mahkumdur. Türk demek, Türkce demektir.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
gereksiz bir eylem.hiç herhangi bir İngilizin Türkçe e-posta adresi kullandığı görülmüş müdür?
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Oldu o zaman sen otağı dışarıdan izlersin.
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM
TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.
|