![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
AKIL OYUNLARI
![]() En iyi film , en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu , en iyi senaryo, en iyi müzik, en iyi kurgu, en iyi makyaj dallarında toplam 8 dalda Oscar’a aday gösterilen bir filmi sizlerle paylaşmak isterim. “Akıl Oyunları” 8 dalda Oscar’da aday gösterilmesine karşın, şu ana kadar birçok ödülün sahibi oldu. Altın Küre’de en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerini alan film, Amerikan Yazarlar Derneği ödüllerinde de filminin senaristi Akiva Goldsman da en iyi uyarlama senaryo dalında ödülü almıştır. 'AKIL OYUNLARI', gerçek ismi ile 'a beatiful mind' filmi, adını Newyork times muhabiri Sylivia NASAR'ın 'John f. NASH'İN öz yaşam öyküsü' kitabından almaktadır. AKIL OYUNLARI'n da Nash'ı Russel Crowe,eşini ise Jennifer Connelly oynamaktadır.Filmin büyüsü Nobel ödülü almış bir matematikçinin hayatı yada onun izleyerek öğreneceğiniz hastalığı değil; yaşamla dalga geçen denilebilecek tercihi; ruhsal denge'nin kararlılıkla sağlanabileceğinin göstergesidir. 'AKIL OYUNLARI' her sinema severin soluksuz izleyeceği, gerçek ve düş dünyasının birbirine karıştığı, John NASH'le empati kurduğunuz harika bir sinema filmidir.Filmin muhteşem ve akıl sınırlarınızı zorlayacak finali ise hayatta izleyeceğiniz yol ile ilgili size bir fikir verebilir. Yedinci sanat Sinemaya olan ilgimle izlediğim filmleri sizlerle paylaşacağım. İzlemeyenlere şimdiden iyi seyirler dilerim.
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Gerçek yaşamdan uyarlanmış bir yapıt, izlediğimde çok etkilenmiştim. Akıl oyunları'nın yazarı Sylvia Nasar'ın babası Özbek Türk'üdür, bu bilgiyi de siz kandaşlarımla paylaşmak isterim. Filmiyle kitabı arasında epey farklar var diye duymuştum, bir ara kitabını da okumayı düşünüyorum.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
![]() |