![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TİTANİK
![]() ![]() 10 Nisan 1912'de, yani y yola çıkmasından dört buçuk gün sonra buz dağına çarparak, yaklaşık iki saat kırk dakika da sulara gömülen transatlantiğin gerçek öyküsünden uyarlanan bir filmdir.Kuzey atlantik sularına gömülem ve geride 1500'ü aşkın ölü bırakan bu gemiden sadece 705 kişi kurtulmuştur. Gemide yaklaşık 1200 kişinin kurtulmasıı sağlayacak kadar yedek kurtarıcılar bulunmasına rağmen, bir çok kişi kurtulacağını düşünerek gemiyi terk etmemiştir.Bu kısa bilgilerden sonra benim bahsetmek istediğim 1997 yılın da gösterime giren filmdi. Filmin yönetmeni bu filmle en iyi yönetmen ödülünü kazanan James Cameron; başrol oyuncuları ise Leonardo Dicaprio ile Kate Winslot'dır. En iyi film de dahil olmak üzere tam 11 dal da ödül sahibi olan bir filmdir.Müziği ise filmle bütünleşerek, Celin Dion tarafından seslendirilmiştir. Aşka dair müthiş konusu ve dev bütçesi ile harika bir görsel keyif sunmaktadır.Özellikle aşıkların tanışmasının başlangıcı olan ve güneş batımın da dev geminin uç kısmında bulundukları sahne; izleyenlerin hafızalarında yer etmiştir. Filmin finali ise gözyaşlarımın tabiri yerin de ise sel olmasına neden olmuştur.Halâ izlemeyenlerin, izlemesi gereken harika bir filmdir.
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Güzel bir filmdir.İyi bir bütçe ile çekilmiş ve hasılatı da bol olmuştu.Filmi evimde izlemiştim çıktığı dönemde.Herkes hüngür hüngür ağlarken benim aklıma şu gelmişti: orada ölüp gidenler burnu kalkık, sonradan görme, sömürgeci ingilizler değil miydi?
İşte bunu düşündüğümde filmden pek bir keyif almıştım. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Yola çıktıktan 4.30 saat sonra batıyorsa,fildeki o aşıklar günlerce gemideydiler.
Gerçekçilikten biraz uzak olmuş o zaman.:) Ama sonuçta gerçekten çok güzel bir filmdi.Hafızalardan silinmeyecek derecede büyüleyiciydi.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
4 buçuk saat sonra battığı da nerden çıktı? Yukarda verilen bilgilerde 4 buçuk gün sonra diyor. Film yeterince gerçekçiydi.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yola çıktıktan dört buçuk gün sonra batıyor.Filmin finalin de leo'nun da kurtulma şansını kullanmaması biraz saçmaydı bence.
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Çok özür dilerim yanlış okumuşum bir an...
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Süper,süper,çok süper bir film.
Hatta gelmiş geçmiş en iyi film bile diyebilirim. Yıllar geçse de unutulmaz. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence güzel bir filmdi.Oldukça duygusaldı.Geminin batış sahneside oldukça gerçekçiydi bana göre.
|
![]() |
| Etiketler |
| tİtanİk |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|