![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yabanci mal tüketen kisilere Türkcü diyebilir miyiz?
Bir kimse yerli mal dururken italyan ayakkabilar giyiyorsa,
bulgar peyniri yiyor, fransiz sarabi iciyorsa amerkan sigaralari cekiyor, amerikan ickileri iciyorsa ermeni tasarimcilarin giysilerini giyiyorsa Üstelik de kendisini Yurtsever, Uluscu, Soycu, Türkcü olarak nitelendiriyorsa bu kisiye nasil davranmaliyiz?
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ulusal sermaye elbette büyük bir güçtür. En kârlı yol, kendimiz üretip kendimiz tüketmektir. Fakat biliyorsunuz bizim ülkemiz üretim bakımından nedense çok zayıf. Hiç üretmiyor, üretmediğimiz gibi yığınla mal tüketiyoruz. E üretim hacmi çok kısıtlı olup bu kadar nüfusu olan ülkenin, talep miktarını karşılamak için dışarıdan ithalat yapması kaçınılmazdır.
Biz üretmediğimiz için dışarıdan alınan malları kullanmak zorunda kalıyoruz. Nedir bu? Mesela bilgisayar, mesela otomobil vs. pek çok elektronik eşya hep yabancı markadır. Çünkü bunun yerlileri yapılmıyor ya da çok adi olduğu için kullanılamıyor. Bu durumda geri kalmamak ve teknolojinin nimetlerinden mahrum olmamak için yabancı mal kullanımı kaçınılmaz oluyor. Ama tabi mümkün olduğunca milli serveti korumak için yerli malı kullanmak lâzımdır. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Teknoloji konusunda disa büyük ölcüde bagimli oldugumuz yazik ki dogrudur. Ancak pek kimsenin bilmedigi bir ayrinti da Yurt disinda özellikle Almanyda Grundig markasi ile satisa sunulan televizyonlar bütünüyle Türk yapimidir. Vestel, Arcelik, Beko oldukca etkindir.
cesitli Japon markalarini geride birakmis bir durumda oldugumuzu gururla söyleyebilirim. Benim sözünü ettigim bu degil. Örnegin Tekstilde bir numara sayiliriz ancak baktigimizda tüketilen mallar ermeni vs. imzasi tasiyor. Raki dururken Votka icenler var. Buzbag dururken italyan ya da fransiz sarabi icenler var. Kimiz dururken igrenc kokan viski bilmem ne icenler var. Ezinenin peyniri dururken Parmezan peyniri yiyenler var. Bu kisilere gercekten TÜRKCÜ diyebilirmiyiz?
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hic icki icmemek, hic sigara icmemek en güzeli bence
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Peki Türk milletini yıllarca yerli malı halkın malı safsatasıyla kandırıp kendi tek kapılı buzdolabını satıp bitirene kadar çift kapılı buzdolabını ülkeye sokturmayan,araba aldıktan sonra arkasından iterek çıkarttıran ve aküsünü dışardan aldıran bir zihniyet yerli malımıdır sizce yıllarca dönme devşirmeler sırtımızda oturdu ve bizi hep bu safsatayla kandırdılar.Bu anlattıklarım 1985 öncesidir.Şimdi ise yabancı malı tüketen Türkçümüdür? soruya bak ya en adi şeyleri iyi mal diye birileri yapacak bende yerli malı diye onu alacağım almazsam Türkçü olmayacağım ha! bu martavalları Koçun,Sabancının Ülkerin, Komilinin ayakçıları yapar.Kandaşım bu konu hakkında biraz daha araştırarak yazı yaz benim için önemli olan üretenin Türk soylu olmasıdır ve elindeki imkanlarla enkaliteli malı yapıp en uygun fiyata bana getirmesidir.Böyle bir seçenek bulursam yabancı malı neden kullanayım?
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cepni Beyi,
yasinizi bilmiyorum ancak 1985 öncesini animsadiginiza göre benden büyük oldugunuzu saniyorum. Ben henüz Türkcü adayiyim bu yolda daha cok calismamin, caba harcamamin gerektiginin bilincindeyim. Bagislayin arastirma yapmamamin nedeni ilk önce siz büyüklerim ile yasitlarimin konuyla iliskin düsüncelerini ögrenmekti.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bu holdingin başında kim var? Mustafa Koç var. Mustafa Koç'un karısı kim? İzmirli levanten olduğu söylenen fakat aslen sabetaycı olan Caroline Giraud. Yahudilik anneden çocuğa geçtiği için Mustafa Koç'un çocukları yahudi sayılacak. Ve bu yahudiler günün birinde Koç Holding'in başına geçecekler. Senin gibi ucuz şekilcilik peşinde koşturan bilinçsiz kişiler sayesinde de servetlerine servet katacaklar. *** Vestel Zorlu Holding'e ait... Bu holdingin başında bulunan Ahmet Zorlu adlı şahıs Avrupa Birliği safsatasının en büyük destekçilerinden biridir. İşbirlikçidir, mandacıdır. *** Grundig bir Alman firması... O televizyonlara vereceğin paranın çok az bir kısmı Türkler'e kalır, çoğu Almanlar'a gider. *** Hülâsa, Koç'un yahudi çocuklarını ve AB uşağı Zorlu'yu kalkındıracağına, Japon malı bir televizyon almak daha iyidir. Japonlar'ın Türkler'e bir zararı yok, ama yahudinin ve AB'nin var. |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Hic icki icmemek, hic sigara icmemek bencede en güzeli... ama baska seylere gelince biz yurt disinda yasiyoruz.. elimden geldigi kadar dikkat ediyorum
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Tekstil sektöründe başarılı olduğumuz doğrudur. Tarım alanında da öyleyiz. Lakin hazıra konmaya alışmış olduğumuz için bu ürünleri dışarıdan alıyoruz ya da birilerinin cebine daha fazla para girsin diye kendi ürettiğimiz malları, başka ülkelerin patentleriyle geri alıyoruz. Bu durum, her şeyden önce ülke ekonomisine vurulmuş bir darbedir. Ekonominin (paranın) her şey demek olduğu çağımızda, dışarıya bağımlı olmak korkunç bir şey de olsa, durum budur. Sorun aslında şudur; biz ürün üretsek bile teknoloji üretemiyoruz. Bugün ülkelerin gelişmişlik ölçüleri, teknoloji üretmeleriyle ölçülüyor. Yani biz, tekstil alanında üretim yapsak bile, bu ürünleri kaliteli yapmak için gereken teknolojiye sahip değiliz. Bunu da biz yapamadığımız için yabancılar yapıyor. |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Gencim ögrenme istemiyle doluyum. Türkcü adayi olarak bu otagdaki büyüklerin engin deneyimlerden bilgilerinden yararlanmak, ögrenmek, ögrenilenleri uygulamak baslica görevimdir. Uyardiginiz icin bir kez daha sag olun.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Yabancı mal tüketen biri derken neleri baza aldığını söylemen daha iyi olur. Sen sadece içki-sigara-giyim den bahsetmişsin. Cep telefonun eminim Türk malı arçeliktir. Ya da abd yapımı dizileri filmleri izlemiyorsundur. Hatta ve hatta tuttuğun takımda da hiç yabancı futbolcu yoktur. O zaman Karaorkun kardeşim sen Türkçüsün...
Kandaşım tekstilden bahsetmişsin sana bu konuda da birşey söyleyeyim.Örnek olarak adidas-nike-puma gibi spor piyasasını elinde tutan bu markaların sahte ürünlerini üretip piyasaya sürüyorlar neden bizim Türkler kendi markalarını yapmıyorlar? Bence tüm bu ürünlerde kalite önemli. Eğer yabancı bir markadaki herhangi bir ürünü 10 yıl kullanıp yerli bir ürünü 1-2 yıl kullanıyorsan sen bu yerli ürünü seçer misin? Tabiki bu ürünleri satın aldığında bunlar sana geri dönmüyorsa. Terörü beslemiyorlarsa bizi aşşağılayıcı hakaretlerde bulunmuyorsa bu firmalar.coca-cola nestle israili besliyor satın almayın diye 40 tane mail geliyor. Bundan bize ne. Ne bağımız varki filistinle? Eğer Türkiye-israil sıcak savaşı olursa işte o zaman alma bunları. Son olarak özet geçersem bu gibi konulara girmemek en iyisi çünkü herkes aldığı hizmetin kaliteli olmasını ister.Yerli malı daha iyi omadığı sürece.. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Inan ben amerikan filmleri izlemeyeli 15 yil oldu ne sinemada ne de televizyonda izlemiyorum. Bir de konu acilmisken kendilerini amerikan karsiti olarak gösteren partilerin kanallarinda neden amerikan filmleri yayinlanir anlamis degilim. Spor ayakkabilar konusunda haklisin bende buna bir anlam veremiyorum "sahtesini" yapacagimiza kendi malimizi üretelim. Futbol kitleleri uyusturmakla birlikte kötü aliskanliklar da birlikte getiriyor Günümüzde Futbolun spor adina pek bir degeri kalmadigini düsünüyorum. Taraftarindan futbolcusuna hakeminden antrenörüne herkes büyük ! parayi bulmanin pesinde.Taraftari oldugum takimin icinde özge takimlara göre az sayida yabanci futbolcu var keske hic olmasa. Colanin hic bir türlüsünü icmem. Bazi tatli su milliyetcileri gibi sözde "yerli mal" Cola Turka bile icmiyorum, Nestle ürünleri de zaten yemiyorum. Ibrahim ile ismailogullari yesinler birbirlerini. Filistin beni ne zaman ilgilendirir söyleyeyim Sözüm ona din kardesiyiz ya Ne zaman ki arablar Dogu Turkistan, Azerbaycan, Irak Türklerinin ardindan göz yasi dökerler ki cok zor bir ihtimal, ozaman ben de filistin icin gözyasi dökebilirim(!) Böyle bir sey olmayacagina göre ayrintiya girmenin geregi yok Gök Sultan Abdulhamit Hanin laneti ibrahim ile ismailogullarinin üzerine olsun.
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ ADAYI
|
Ben genellikle yabancı mal tüketmem zaten fazla kullandığım bir alet falanda yoktur.Kalem aldığımda ilk önce Türk malımı diye bakıyorum Türk malı yoksa nereden geldiğine bakıyorum, hepsi çin malı çıkıyor sonra bende kalem almaktan vazgeçiyorum.
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
şah Ismayil 14 yaşinda ordulara hukm etmiş, bizimkiler 21 yaşinda kucukler-buyukler oyununda. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|