![]() |
|
|||||||
| Spor (Genel) Tüm Spor dallarıyla ilgili haberler, etkinlikler |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yabancı (?) Türkler Olimpiyatlarda
Olimpiyatlar başladı. Ama emperyalist tüm ülkelerin hastalığı iyiden iyiye bize de bulaşıyor. Elvan Abeylegesse ile ivme kazanan yabancı transveri olimpiyatlarda da kendini gösteriyor. Merak edenler takımımızdaki oyuncuların kimliklerini inceleyebilirler. Özellikle yüzme takımımızı.
70 milyonlu nüfusumuzla zencileri germenleri Türk sporcuları diye göndermek acı verici. Milli duygularım o kadar zedelendi ki bir Türk olarak spor bakanının ve bu işleri organize edenlerin yüzlerine tükürmek istedim. Yazıklar olsun. Spor politikasını bile kuramayan bi hükümet. O kadar paralar verilerek Türk yapılan ( ? ) sporcular bari başarı gösterseler o da yok. Elemelerde bile varlık gösteremedik. Sibel de olmasa ne yapacağız. Zencilere hanslara Türk forması giydirmekle Türk yaptığını sananlar dönüp tarihe baksınlar.Bu konu gayet ciddidir ulusal duruş gerektirir. Biz emperyalizme karşı savaştık bunu untmayalım...
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir yanda İkinci Kürşat Sibel Özkan'ın başarısı, öbür yanda akçayla satın alınıp içinde "Türk" sözü geçen süslü püslü adlar soyladlar verilen devşirmelerin başarısızlıkları.
Bu durum, hangi dal olursa olsun sporda devşirmeci düşünceyi savunanların yüzlerine bir tokat gibi çarpmıştır. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Fazladan kazanacağı üç kuruş para uğruna milliyetini satan bir varlıktan (!) hayır beklenmez.Sadece olimpiyatlarla sınırlı düşünmeyelim ,en yaygın spor olan futbol takımımızda bile devşirme istilası söz konusu.O kişilerin üzerlerinde ki forma Türk temsilcisi ekibin forması olabilir ancak içlerinde herhangi bir Türk'lük bilinci yada Türk benliği yoktur.
Türk milleti adına bir başarıya imza atmalarını beklemek ,hayal kurmaktan ötesine gitmez bence... Bir de işin ulusal boyutu var elbet : Ne olduğu belirsiz ,bakınca "insan desek mi? ,demesek mi?" diye düşündüren aşağılık kara yosmalar ortalıkta "Türk" namıyla geziniyor.Onuda geçin, öteki milletleri kendimize güldürüyoruz ... Ama birde aslını yitirmemiş ,özden Türk yetişmiş kişilere bakın.Dünyaya karşı duruşları ne kadar da ciddi.Belli bir başarıyı elde etmiş ve göğsünü gererek "Ben ikinci Kürşat olmak istiyorum" demiş.Gurur ve saygı duyulası bir tavır...
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Biz emperyalizme karşı savaştık.. Atatürk yaşadığı dönemin kıt şartlarına rağmen sporun her alanında Türkler yetiştirilmesi için talimatlar vermiştir. Zira kürek, jimlastik gibi alanlarda o dönemlerden sonra adımız bile anılmıyor. Bir de enstantene dün daha elemelerin ilk başında elenen yabancı Türk lerden biri çevirmeni vasıtasıyla yorum yaptı ve '' çok keyifliydi, burada oldum yeter başarı önemli değil...'' gibi dalga geçer bir yorum yaptı. Kanım dondu sadece orayı gezmeye gitmiş keyif almış ruhsuz pislik. Türkçe bile bilmiyor. Benim vatanımda eminim daha iyileri var bari onlar keyflenseydi.
Basiretsiz yönetim yıkılacak TÜRK adı damga vuracak. Türk devrimi yeniden....
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sanirim hepimiz ayni fikirleri tasiyoruz. Devsirme sporcularin Türkiye adina yaristigi bir olimpiyati izlemek beni cok üzüyor. Halterde dagildik, Grekoromen güreste tek bronz elde edebildik, boksta rezil olduk, judodaki tek sporcumuz bir tur gecip elendi, yelkencileri, yüzücüleri dikkate almaya dahi degmez. Elvan adini verdigimiz zenci kizin aldigi gümüs madalyayi basin kutluyor, cumhurbaskani, basbakan tebrik mesajlari gönderiyor. Bu madalya her ne kadar Türkiye hanesine yazilmissa da hic bir Türk bununla mutlu olamaz, sadece kahrolur.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Başka ülkelerinin sporcularına muhtacız. Çünkü yetiştiremiyoruz, tembel kalıyoruz ve bu ezikliğimizi, başka devletlerden getirdiğimiz sporcularla telafi etmeye çalışıyoruz.
Olimpiyatlarda bütün dallarda neredeyse tam bir fiyaskoyla geçirdik. Tek önemli başarı ise etiyopyalı elvan'ın gümüş madalyası; bu aslında bir başarı değil tam anlamıyla başarıyı çalmaktır.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Bu devşirmelere verilen para,Türk gençlerinin spor eğitimleri için harcansaydı şimdi kanıyla,canıyla TÜRK olan sporcularımızla gurur duyuyor olurduk.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Altın madalya alamayıp, İstiklal Marşımızı dinletemediğimiz son olimpiyat, taaa 1984 Los Angeles'tı.
Türkiye pekin olimpiyatlarında tam 24 sene geriye gitmiştir. Her konuda olduğu gibi... Hem altın alamadık, hem de 11 devşirmeye rağmen, toplam madalya sayımızda dramatik bir düşüş var... 2 gümüş , 1 bronz'dan başka madalya var mı? yok !! Eğitim, sağlık, sigorta, emeklilik reformlarını biliyordunuz.. İşte bu da spor reformunun sonucudur. Kadrolaşmanın hızını alamayıp, federasyon başkanlarını bile "benden olanlar, benden olmayanlar" diye ayırırsan, olacağı budur... Eğer ; inşallahla maşallahla olsaydı , kelleyi arap beziyle kapatmak olsaydı ; suudiler bütün madalyaları toplardı.. madalya alan arap var mı? yok.. Olay bitmiştir. Hülasa ; Haşemayla ancak bu kadar yüzülür... Takunyayla ancak bu kadar koşulur.. Türbanla ancak bu kadar " sporda başarı " kazanılır.. 4 sene sonra göreceksiniz... 1 tek bronz kazanılması bile mucize... |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Biz hani dünyaya değerdik. Yani bir Türk, Dünya'ya bedeldi. Bu söz Türk tavını almış demir gibi kor olunca niteliği ile dünyayı kendisine benzetirdi. Biz ya çalışmıyoruz, ya da yönetimi Türk Milleti kavramını deyince yüzü buruşanlara verdiğimizden sorun var. Ben merak ediyorum, TÜRK'ÜN DEVLETİNİ TÜRKLER NE ZAMAN YÖNETMEYİ BIRAKTI?
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Zaten 26 branşın 12 sinde mücadele verebiliyoruz. Asıl üzüleceğimiz durum budur. Yarıştığımız 12 dalın da çoğunu devşirmeler oluşturuyor tek başlarına oldukları dallarla (örneğin atletizm) . Yani onlar da olmasa 4-5 dalda falan yarışabileceğiz. Gerçekten çok acı.
Altın madalya olayına gelince artık Taekwando hariç pek şansımız yok gibi. Hiç değilse bir kez marşımızı dinlettirebilsek dünyaya... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| (?) , olimpiyatlarda , türkler , yabancı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|