Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.04.2006, 13:00   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 178
Attila_C* Rss Beslemesi
Yabancilara parayla toprak satiliyor!

Atalarimiz'in kanlariyla aldiklari topraklar simdi parayla " Avrupa'li dostlarimiza " satiliyor. Iste Ocak 2006'dan beri 1565 yabanciya satilan 1206 gayrimenkuller...

BÜYÜKLÜĞÜ(M2)
Almanya 258 267 171.844
ABD 3 4 503
Avustralya 1 1 16
Avusturya 36 24 30.468
Belçika 51 69 3.861
Danimarka 18 24 1.687
Finlandiya 15 19 1.575
Fransa 8 10 1.285
Güney Afrika 1 2 36
Gürcistan 1 1 21
Hollanda 116 163 19.951
İngiltere 420 588 86.122
İrlanda 128 188 37.300
İspanya 2 4 495
İsrail 2 3 93
İsveç 11 12 811
İtalya 3 3 3.813
KKTC 6 6 41.406
Makedonya 2 2 140
Norveç 82 122 6.247
Rusya 8 7 1.049
Sırbistan-Karadağ 2 2 36
Ukrayna 4 4 850
Yunanistan 28 40 2.392
Toplam 1.206 1.565 412.001

Listede KKTC'yi katmamalari gerekirdi.

Ilk rakamlar tasinmazlarin miktarini, ikinci rakamlar kisi sayisini, ucuncu rakamlar ise edinilen tasinmazlarin buyuklugunu gosteriyor.
Attila_C* adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 01:47   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Süyünbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 158
Süyünbike Rss Beslemesi
« Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yatırımcılarla ve girişimcilerle görüşülmesi gerektiği uyarısında bulunarak, “Yatırım için dünyanın bütün girişimcileri ile görüşürüm. Bakanlarıma de görüşmelerini tavsiye ederim. Çünkü, ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim” dedi. » 15 Ekim 2005, Panorama Dergisi

“Ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim”... Diyor Başbakan(!) Tayyip Erdoğan. İyi bir tüccar olmakla övünen ve ülkesini pazarlamak için adeta çırpınan başbakan ve teşeronları... Türk milletiyle dalga geçtiğini apaçık ortaya koyan bu pervasızca açıklamayı yapan ve uygulamaya geçiren satılmış soysuz köpekler; şimdi, üzerlerine düşen görevi yapmış olmanın verdiği rehavetle efendilerinin karşısında, aldıkları mükafat karşılığı kuyruk sallıyorlar olmalılar …

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!
Süyünbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 01:55   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 228
Özge Terken Rss Beslemesi
Başbakan madem çok iyi pazarlamacı, bu işlerden anlıyor, ülkeyi pazarlamakta bir sakınca görmüyor o halde kendi özelinde bulunanları da pazarlayabilir..Mantık budur değil mi?..Terbiyeliyiz ama her şeyin bir sınırı var...
Özge Terken adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 02:23   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Süyünbike Rss Beslemesi
Kendisinin pazarlığını yapmış fiyatını belirlemiş ve o fiyat üzerinden hareket eden birinin elle tutulur bir yanı kalmışmıdır ki ortaya koysunda pazarlasın...

Erkan Mumcu'nun TBMM'de, Zapsu'nun ABD dönüşü yaptığı"Erdoğan'ı kullanın" açıklaması üzerine şöyle bir konuşmasına denk gelmiştim:"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir devlet adamı bu kadar aşağılanmamıştır. söz konusu edilen kişi kendi kişiliğinden ibaret bir Tayyip Erdoğan olsaydı, isteyen kendisini kullandırır, isteyen kullandırmaz. Bu, bizi hiç ilgilendirmezdi. başbakana sahip çıkmalıyız. Çünkü aşağılanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı..." CHP'li Onur Öymen'de bu konudaki tepkilerini"bizim başbakanımız orta malı değildir..." diye dile getirdi. Buyrun buradan istediğiniz yorumu yapın.
Alt 26.04.2006, 02:30   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 228
Özge Terken Rss Beslemesi
Çok haklısınız...

Saygılar
Özge Terken adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 03:24   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Süyünbike Rss Beslemesi
Neyse ki, son kullanım tarihleri dolmak üzere. Günü geldiğinde, Türk milleti son kullanma tarihi geçmiş bu satılmışları tekrar kullanmamak üzere layık oldukları yere yollayacaktır.

Saygılar. Esenlikler
Alt 26.04.2006, 07:53   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 34
03MAYIS1944 Rss Beslemesi
Bu haberleri okuyunca cok ama cok sinirleniyorum kanim donuyor...
Kanimizla aldik ama dolarla peskes cekiliyor topraklarimiz :evil:

gazetelerden edindigim bilgiye göre bu rakamlar sadece 7 ocak 2006 dan bu yana olan satislarmis...

Yaziklar olsun...
03MAYIS1944 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 13:58   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 517
YALINSAK Rss Beslemesi
Ab istiyor biz çıkarıyoruz.

Tahkim yasası,İdamın kaldırılması.İkiz yasalar,Eve dönüş yasası,Mahalli idareler yasası,Kamu yönetimi temel yasası,Mahalli dille yayın düzenlemeleri,Apartmanlara ibadethane açılmasına izin verilmesi,Leyla zana ve arkadaşlarının serbest bırakılması,Ruhban okulu ve ekümenlik tartışmaları,Milli eğitim müfredatının değiştirilmesi vb.....

Ve nihayet Yabancılara Toprak satışının serbest bırakılması.

29 Aralık 1934 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 2644 sayılı Tapu Kanunun 35 inci maddesiyle,karşılıklı olmak ve kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla sadece yabancı gerçek kişilere taşınmaz mal satın ve miras yoluyla edinme hakkı tanınmıştı.

Bu Kanun.30 hektardan büyük toprak alımına,yabancı tüzel kişilerin gayrimenkul alımına,askeri yasak bölgelerde toprak alımına,köy sınırlarında toprakalımına izin vermiyordu.

19 Temmuz 2003 tarihli ve 25173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3.07.2003 tarih ve 4916 sayılı kanunla,
Yabancı ülkelerde o ülkelerin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinede taşınmaz mal edinme hakkı tanınmış,

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin miras yoluyla taşınmaz mal edinmesinde karşılıklılık koşulu kaldırılmış,
Köy Kanununun 87 nci maddesi yürürlükten kaldırılarak, yabancı uyrukluların köylerde de arazi almalarının yolu açılmış,
Sınırlı aynı hakların( yararlanma hakkı,oturma hakkı,üst hakkı,ipotek hakkı vb.) tesis edilmesinde,karşılıklılık koşulu kaldırılmıştır.
YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 23:09   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 517
YALINSAK Rss Beslemesi

YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2006, 00:18   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 88
İLTERİŞ Rss Beslemesi
Alıntı:
Süyünbike´adlı üyeden Alıntı
Neyse ki, son kullanım tarihleri dolmak üzere. Günü geldiğinde, Türk milleti son kullanma tarihi geçmiş bu satılmışları tekrar kullanmamak üzere layık oldukları yere yollayacaktır.

Saygılar. Esenlikler
Her seçimde aynı şeyler oluyor, hortumcunun biri gidiyor, hainin ikisi geliyor.

Artık biz Türkçüler için demokrasiden medet ummanın zamanı geçti
İLTERİŞ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2006, 14:11   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
YALINSAK soydaşımın eklediği tablolarda gösteriyor ki ileride büyük bir Hatay sorunu yaşayacağız. Bilindiği üzere 2039 yılında Hatay'da halk içinde bir referandum yapılacak. Toprak satışı ve yabancıların yerleşlimleri engelenemezse korkarım ki 2039'da Hatay ili elimizden gidecektir.
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2006, 16:27   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Süyünbike Rss Beslemesi
Evet sayin İlteriş kandaşım belki haklısınız biz Türkçüler için demokrasiden medet ummanın zamanı geçti, evet her seçimde ve sonrasında aynı şeyler yaşanıyor. Fakat, son hükümetin bizlere yaşattığı geç ve acı bir tecrübeyle, kavram kargaşası yaşayan bir millet olarak bunu çok acı bir şekilde fark ediyor algılamaya başlıyoruz.
Türk milleti için her şey bitmiş sayılmaz, henüz ölmedik!

Esenlikler
Alt 28.04.2006, 20:59   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 10
kırıkpusat Rss Beslemesi
Irkdaşlarım hatırlatmak istediğim bir şey var. İsrailli yahudi piçlerinin piçlerini taşıdığı kahpeler nedense şanlıurfa ve güneydoğudaki gap bölgesini içeren yerlere gelip oralarda italyan hastanesinde doğum yapıyorlar. sizce bu neden yapıyorlar israildeki son teknoloji hastaneler türkiyeden geri kaldığı için mi? hayır çift vatandaşlık ve böylece doğan piçlerin buralardan toprak satın alması için. ülkemizde dış güçlerin büyük emelleri var . yahudi denilen aşağılık ırk araplardan da toprakları satın alarak o toprakları ele geçirmiştit. şimdi aynı oyun türkiye üzerinde oynanmakta. bütün IRKTAŞLARIMI dikkat etmeye çağırıyorum. bu vatan haini rte ve kadrosu vatanı pazarlarken biz boş durmayalım. bunların oyunlarına çomak sokmak için fikir alış verişlerine devam edelim.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN...
kırıkpusat adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2006, 14:26   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 38
akkartal Rss Beslemesi
Arkadaşlar,
O konuda ki haberi okuyunca Akp içinde baya bir gürültü olur diye düşünmüştüm. En azından Başbakan, şimdiye kadar ki ekibini yeniden gözden geçirir diyordum. Ama olmadı sanırım. Amerikada söylenen o söz, dilimize çevrilirken bir kaç anlamı birden ihtiva ettiği için, biraz abartılı olan tercih edilmiş gibime geldi. Biliyoruz ki, ABD sadece güçlü değil, dünyanın önde gelen devleti ve kimi sebeplerden dolayı AKP Kabinesine kızgın olup, başka biri ile onu ikame etmek istemiş, istiyor olabilir... Bu bakımdan Türkiyeye tesir edebildigklerini inkar etmek, sanırım pek de gerçekçi olmaz.Yani, neredeyse, destekledikleri her partiyi iktidar yapabilecek bir etkiye sahipler. O bakımdan, bu düşüncelerinden caydırmak için olacak, başka sebepleri de olabilir tabii bunun, görüşmeleri yapan Danışman (Ki bu, daha ziyade Amerikanın has adamı Kürt C.Zapsu) ondan yararlanmaya devam edin, hala ülkemizde ve dünya ülkeleri nezdinde itibarı olan biri, diyerek, R.T.Erdoğan'ı tasvip ve tavsiye etmiş olabilir. Burada kullandığı cümleler pek mühim değil. Mühim olan, ABDden ülke yararına ne koparila bildiğidir. Bu bakımdan da, pek değil, hiç başarılı oldukları kanısında değilim.
PKK terörü ile mücadele için bile onlardan izin almak durumuna düşmüşlerse, artık bunun başarısından söz edilemez.
akkartal adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.05.2006, 02:06   #15 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 40
ASPARUH Rss Beslemesi
Anayasa mahkemesi konu hakkında karşılıklılık ilkesini önkoşuyor peki neyin karşılıklılığı avrupalı ona göre az olan bir parayla gelip burda çok pahalı yerler satın alabiliyor bu yüzden anayasa mahkemesinin olaya bakış açısı yanlıştır karşılıklılık diye bir kavram burda hiç bir anlam taşımıyor avrupada bir ülke peki ben Türklere toprak satışını serbest bıraktım sizde benim vatandaşlarıma serbest bırakın dese kaç Türk gidipte ordan toprak alabilecek ama işte anayasa mahkemesine göre bu durumda toprak satışı yasal duruma geliyor
ASPARUH adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler