![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yargıçlar ve Savcılar Birliği açıkladı: "Gül Yargılanır"
YARSAV: Anayasada açıkça Cumhurbaşkanı’nın, seçilmeden önce işlemiş olduğu kişisel suçları yönünden yargı yolunu kapatan bir düzenleme olmadığına göre, bu konuda mahkeme yolunun açık olduğu kabul edilmelidir
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki bazı tartışmalara ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. “11. Cumhurbaşkanı seçim sürecindeki bazı açıklama ve yorumlar nedeniyle, doğru bir tartışma ortamının sağlanabilmesi için, YARSAV’ın hukukun üstünlüğünü, etkinliğini ve egemenliğini savunmasından hareketle açıklama yapmak ihtiyacı duyduklarını” belirten Eminağaoğlu, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun ortaya attığı tezi destekleyerek Cumhurbaşkanlarının kişisel suçlarından dolayı yargılanabileceğini açıkladı. Eminağaoğlu, Anayasa’da Cumhurbaşkanı için dokunulmazlık öngörülmediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın ‘görevini yaparken’ sorumlu ve sorumsuz kabul edildiği alanlar, Anayasa’nın 105.maddesinde düzenlenmiştir. 1924 Anayasası’nda yer alan, Cumhurbaşkanı’nın yasama dokunulmazlığına ilişkin hükümlere tabi olduğuna yönelik kural ise, 1961 ve 1982 Anayasalarında yer almamıştır” dedi. CHP’nin Abdullah Gül’ün hakkında ‘Kayıp Trilyon’ konusunda açılmış iki dava bulunduğunu hatırlatması üzerine başlayan tartışmalara hukukçular da katıldı. Gül, Köşke çıkarsa yargılanan ilk Cumhurbaşkanı olabilir. Bence Gül'ün kadar Akp' ye bağlı olduğunu gösterme zamanı geldi de geçiyor bile. Madem ki; çok Ak bunlar aklanmadan da köşk'e çıkmamalı. Sadece bunlarla da sınırlı değil bana göre hakkında açılacak olan davalar. Devletin itibarı yöninden hakkında kamu davası bulunan ve devam eden kişilerin Cumhurbaşkanı adayı olmaması beklenilen bir davranıştır. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
4.5 yıl önce akp iktidara gelmeden önce söz olarak milletvekilleri dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını söylemişti.4.5 yıl boyunca kalkan tek şey köylüye kaldırdıkları elleri oldu.milletvekili ile ilgilide yaptıkları tek şey tam uzlaşma sağlayarak maaşlarına zam yapmak oldu.aklanmadan meclise girmiş bir heyetin yıllar boyu bizi yönetmeye çalışması ve bunu görüpte algılayamayan milletin tekrar başa geçirmeleri büyük hezeyandır.Gül 'kayıp trilyon'ların hesabını bakalım nasıl verecek unakıtan gibi,necmo hocası gibi kişiye özel yasamı çıkartacaklar yoksa?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gülün yargılanabileceğine ben ihtimal vermiyorum, siyaseti bıraktığında belki olabilir. Cumhurbaşkanı makanında oturan birinin yargılanmasını beklemek, bana göre iyimserlik olur.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
O iş halledildi. Kayıp trilyon davası Erbakan hırsızının üstüne yıkıldı. Aldığı hapis cezasının ise kişiye özel çıkartılan bir yasayla "evinde" çekilmesi sağlandı. Erbakan'la birlikte yargılananlar beraat etti. Bu dava açılsa dahi birşey çıkacağını sanmıyorum. Zira atı alan Üsküdar'ı geçmiş gibi görünüyor.
Yalnız bu gündelik yorumun aksine buranın Türkiye olduğunu da unutmamak lazım. Biz millet olarak "padişahım çok yaşa" deriz. İki gün sonra ise "senden büyük Allah var" deriz. Akepeye oy veren taban çok kaygan bir tabandır. Yarın öbürgün bir ekonomik kriz olur, bişi olur, % 22'den % 1'e düşen Ecevit gibi açıkta kalabilir bunlar. O yüzden kesin bir öngörüde bulunabilmek kolay değil. Hayırlısı olsun diycem de, onu demeye de dilim varmıyo işte. Tanrı, Türk'ü korusun. Özellikle bugünlerde.... TTK.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bundan sonra bir tek ordu birşeyler yapabilirse yapra...
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Darisi tayyip beyin basina,
Cumhurbaskanligi sonrasi eger ki Chp nin bu yönde baskisi olursa, yargilanmasi mümkün olabilir, fakat bir dalavere ile adayligini çekerse bilmiyorum, kendisi böyle bir hamle yaparsa herkes bunlarin ne oldugunu anlayacak diyecegim, AMA Milletimizi açikçasi anlamakta zorluk çekmeye baslar oldum, nerede yamuk, sag sol yapan dalavereci adam var, bizimkilerde bunlara karsi bir hayranlik uyaniyor.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gül'e dokunulmazlık Sivil Anayasa'da yapılması düşünülen değişikliklerin ana hatları belli oldu.
22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerinden yaklaşık bir ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi ile Anayasa değişiklik taslağı hazırlayan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ergun Özbudun, Anayasa’nın 177 maddeden 139 maddeye düşeceğini belirtti. Özbudun, ayrıntı teşkil eden veya kanuna bırakılması gereken maddeleri Anayasadan çıkarttıklarını açıkladı. ANKA’ya konuşan Özbudun, hazırladığı Anayasa değişiklik paketini bir hafta önce Adalet ve Kalkınma Partisi’ne teslim ettiğini belirterek, “Taslak da Atatürk ilke ve inkılaplarına referansın kaldırıldığı doğru değil. Yemin metinlerinde ve başlangıç bölümünde referanslar aynen korundu” dedi. Kaynak: haber türk Bunlar ümmetçi-peçeli müslümanlar. Geçmişleri hep karanlık olduğundan geleceklerini yasalarla garanti altına almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bakın Gürcü Tayyip neler yaptıklarının farkında ki; karşılarına çıkacağını bildiği suçlamalardan yakayı kolay sıyırmak için seçimlerden 1 ay kadar önce vermiş spariş anayasayı.. Madem ki kimsenin hakkını yemezsiniz, yolsuzlukla uğrsuzlukla işiniz olmaz bu yasaları kimleri kurtarmak için çıkarıyorlar bilen varsa söylesin bana. Atatürk ilke ve inkılaplarına referans kaldırılmadı diyorsunuz! Bunların Akp gibi bir parti tarafından düzenlenmesi bana üzüntü ve kaygı verici. Tanrı Türk'ünü Koruyacaktır. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Binbir türlü hile ve hurda ile tekrardan kurtulmaları söz konusu olabilir...
Zira anayasaya bir saldırı söz konusu burada... |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|