Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.07.2008, 23:24   #1 (İleti Bağlantısı)
ece
Yeni Üye

İletiler: 2
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Yavru alman çoban köpeğimin sorunları

Arkadaşlar resimdeki dişi alman kurdu henüz 2,5 aylıktır.Bizim ailenin bir ferdi olalı 2 hafta oldu.Bazı sorunlarımız var ve bir bilene sormak istiyorum.Yanıtlayan ve ilgilenen arkadaşlardan şimdiden teşekkür ediyorum.

KÖpeğim gece saat 3-4 hatta 5 'de havluyor ve tuvalet ihtiyacı duyuyor.Bunu nasıl engelleyebiliriz veya bir çözümü var mı ?
-Köpeğimin önüne günde 4 öğün yemek koyuyorum,(07:00-10:00-15:00-20:00).Kullandığım mama kaliteli yavru köpek mamasıdır.Ancak köpeğim önüne konulanın hepsini bitiremiyor veya çok iştahsızca yiyor.Ben onunla oyunla karışık yedirmeye çalışıyorum ama benim için çok yorucu ve vakit kaybı oluyor.Köpeğime 1 öğünde kaç gr mama vermeliyim ve iştahlı bir şekilde önündekini yemesi için nasıl bir yol izlemeliyim.
-Köpeğime alıcı gözüyle bakıldığında,dış bakısı nasıl görünüyor ?
ece Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.07.2008, 03:16   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
- Bebekken günde kaç defa tuvaletinizi yaptığınızı annenize sorarsanız, yavru köpeğinizin gece geç saatlerde tuvaletini yapma ihtiyacını neden hisssettiğini anlarsınız. Yavru köpeklerin bebeklerden farkı yoktur; mâlum bölgelerindeki kasları henüz gelişmediği için tuvaletlerini tutamazlar ve sürekli yaparlar. 4-5 aylık olduğunda tuvaletini daha seyrek yapmaya başlayacaktır.

- Günde 4 öğün mama vermenize lüzum yok, 3 öğün kâfidir. Köpek 4 aylık olana kadar her öğünde 150 gram mama verin; 4 aylık olduktan sonra 250 grama çıkarırsınız. 7 aylık olduğunda öğünü 2'ye düşürün ve her öğünde 400 gram mama verin. Kuru mama köpeğin midesinde şiştiği için daha fazla vermek iyi değildir.

Mamayı köpeğin önünde sadece 15 dakika tutun; 15 dakika içerisinde yemezse önünden alın ve bir sonraki öğüne kadar hiçbir şey vermeyin, aç kalsın. Bu yöntem sayesinde yemeğin kıymetini anlayacak ve önüne koyduğunuz anda hemen yemeye başlayacaktır. Fakat köpeğe sakın insan yiyeceği yedirmeyin, insan yiyeceğinin tadını alırsa kuru mama yemez.

- Köpeğinizin görünümü iyi; safkana benziyor... Ama birkaç ay içerisinde tüylerinin rengi değişecek ve vücut yapısı belirginleşecek. 6 aylık olduğunda resmini eklerseniz daha garantili bir teşhiste bulunabilirim.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 01:31   #3 (İleti Bağlantısı)
ece
Yeni Üye

İletiler: 2
Teşekkür ederim.
Alman çoban köpeğimi petshoptan aldım.Annesini babasını görmedim ama satıcı çok iyi olduklarını söyledi.kalitesiz köpek satarak ticari itibarımızı zedelemeyiz dedi.Ama sonra internette yaptığım araştırmalarda safkan alman çobanlarının sırtının kambur ve belinin düşük olması gerektiğini öğrendim.Benimkinin sırtı ve beli öyle değil.İçime dert oldu açıkçası.
ece Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 01:45   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 243
Her petshopcunun öyle söyleyeceğine eminim amaçları sadece para kazanmak.....

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2008, 01:32   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
Alıntı:
ece adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Teşekkür ederim.
Alman çoban köpeğimi petshoptan aldım.Annesini babasını görmedim ama satıcı çok iyi olduklarını söyledi.kalitesiz köpek satarak ticari itibarımızı zedelemeyiz dedi.Ama sonra internette yaptığım araştırmalarda safkan alman çobanlarının sırtının kambur ve belinin düşük olması gerektiğini öğrendim.Benimkinin sırtı ve beli öyle değil.İçime dert oldu açıkçası.
Yukarıdaki cevabımda "birkaç ay içerisinde tüylerinin rengi değişecek ve vücut yapısı belirginleşecek" demiştim... Safkan Alman çobanı yavruları sırtları kambur ve belleri düşük olarak doğmazlar; bu özellikler yavru 4-5 aylık olduğunda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Yani köpeğiniz biraz daha büyüdüğünde sırtı kamburlaşacak ve beli düşecektir.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
ALMAN , çoban , köpeğimin , sorunları , yavru

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler