![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
yavru köpekte fıtık
Merhaba, bugün aldığım alman kurdu yavrumda cinsel organ(erkek) hizasından 3 parmak yukarıda bir misket çapında şişlik fark ettim şiş olan kısım yumusak ve hafiften bastırınca kayıp oluyor sonra tekrar geliyor.
Veterinere götürdüm ve fıtık dedi, cerrahi müdahale ile düzelirmiş ücret 150 ytl gibi tutar dedi. Ücretinde değilim, sadece cerrahi müdehale olması üzdü beni, sizce tehlikeli bir müdehale mi olur? Bende fıtık ameliyatı oldum insanda tehlikeli değil ama çok acı veren bir durum benim zor katlandığım acıya o nasıl katlanacak? |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Köpeğin katlanacağı acıyı düşünmeyin kardeşim. Zaten bayıltılacak, yani düşündüğünüz gibi bir acı çekmeyecek. Kaldı ki bir an duyacağı acı, ömrü boyunca çekeceği acıdan daha kıymetsizdir değil mi?
Bence ameliyat ettirin. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alınma gücenme ama bu kurt yavrusunda pek iş yok. Hem safkan değil, hem de arızalı çıkmış. Bence vakit kaybetmeden iade et gitsin.
İki tane yetişkin kurt aldığını belirtmiştin. Yavru ile birlikte üç oldu sanırım. Bunlarla uğraşacağına, bir tane doğru düzgün safkan Alman kurdu alıp beslemeni tavsiye ederim... |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Birde ben doğduğu günden beri takip ediyorum.
babası |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yeni doğmuş Alman kurdu yavrularının rengi büyük ölçüde koyu olur fakat yavru büyüdükçe bazı bölgelerinin rengi iyice açılıp sarılaşır. 6-7 aylık olduğunda da gerçek rengine kavuşur. Aşağıdaki resimler bir arkadaşımın safkan Alman kurdunun resimleridir. İlk resimde 1.5 aylık, ikinci resimde 3 yaşında... Dikkatlice bakarsan, yavruyken göğüs tüylerinin beyaz değil sarı olduğunu görürsün. Sarı tüy normaldir, beyaz tüy ise anormaldir ve melezliğin başlıca işaretidir. (Köpek ticaretinde çok hile döner. Yavru köpek satan kişiler yavrunun annesinin-babasının resmi diye ilgisiz köpeklerin resimlerini gösterirler.) ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Fıtık ameliyatı çok acı vermez. Ancak operasyon yapılmazsa ileri dönemlerde hayvana çok acı vereceği de kesindir. Sana tavsiyem eğer yakınlarında bir Veteriner Fakültesi varsa yavruyu oraya götür. Her ne kadar çok tehlikeli olmasada ameliyatı bir ekibin yapması daha iyi olur.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Pardon resmi unutmuşum
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İlk fotoğraf ortamın ışığından yada fotoğraf makinasından dolayı biraz parlak ve renksiz çıkmış.
O nedenle daha beyaz görünüyor..
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bizim apartmanın girişinede yavru bir kurt köpeği almışlardı. Yaklaşmasını istemediğimde uzaklaşıp,oturuyor. Bende bir köpeğin sorumluluğunu alabilecek kadar yoğun olmadığımda kesinlikle alacağım.Mükemmel bir canlı.Bu arada köpeklerde bulunan fıtığı bilmesemde,bebeklerde yapılan ameliyatlarda beş günde toparlanıyor.Operasyon umarım iyi geçer.Arkadaşlığınızın kurdunuzla, uzun yılllar sürmesi dileği ile Sn.SÜLEYMAN.
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alman kurdunun bir yerinde beyazlık varsa, soyu bozuk demektir. Bu benim kişisel iddiam değil, ırk standartıdır. Dünyanın en büyük, en prestijli ve en ciddi köpek organizasyonu olan AKC (American Kennel Club)'ın "German Shepherd Breed Standarts" adı altında yaptığı tanımlamada da beyazlık konusu önemle vurgulanır. http://www.akc.org/breeds/german_shepherd_dog Ve o beyazlık "bebeklik tüyü" falan değildir. Safkan Alman kurdu yavrusunda beyaz renk bebeklik tüyü olmaz. Aynı anne-babadan aynı batında doğmuş yavrulardan sadece birinin göğsünde beyazlık olması bile anne veya babanın safkan olmadığının ispatıdır. Yabancı genlerin işareti olan beyaz tüyler tüm yavrularda görülür diye bir kaide yoktur, 10 yavrudan sadece 1-2 tanesinde görüldüğü de olur. Hatta bazen yavruların hiçbirinde görülmez, yavruların yavrularında (torunlarda) görülür. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. Köpeğin 7 aylık olduğunda önden ve yandan çekilmiş resimlerini eklersin, bakarız... |
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Irkçı'nın verdiği sayfadan yararlanamayacak arkadaşlar için bu beyazlık konusunda sayfada yazılan ana şeylerin Türkçe'si şöyle:
"The breed is approachable, direct and fearless, with a strong, muscular body. The GSD may be most colors except white." "Tür güçlü ve kaslı yapısıyla,arkadaşçıl, düzgün ve korkusuzdur. Alman Çoban Köpeği beyaz dışında birçok renkte olabilir"
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Merhaba IRKÇI ağabey köpeğin safkan değil demiştiniz suan 4 aylık oldu resmini çektim saygılar..
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fıtık , köpekte , yavru |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|