Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.05.2008, 23:14   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
yavru köpekte fıtık

Merhaba, bugün aldığım alman kurdu yavrumda cinsel organ(erkek) hizasından 3 parmak yukarıda bir misket çapında şişlik fark ettim şiş olan kısım yumusak ve hafiften bastırınca kayıp oluyor sonra tekrar geliyor.
Veterinere götürdüm ve fıtık dedi, cerrahi müdahale ile düzelirmiş ücret 150 ytl gibi tutar dedi.
Ücretinde değilim, sadece cerrahi müdehale olması üzdü beni, sizce tehlikeli bir müdehale mi olur?
Bende fıtık ameliyatı oldum insanda tehlikeli değil ama çok acı veren bir durum benim zor katlandığım acıya o nasıl katlanacak? İsim:  Photo-0245.jpg
Görüntüleme: 647
Büyüklük:  58.1 KB (Kilobyte)
suleyman Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 23:19   #2 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Köpeğin katlanacağı acıyı düşünmeyin kardeşim. Zaten bayıltılacak, yani düşündüğünüz gibi bir acı çekmeyecek. Kaldı ki bir an duyacağı acı, ömrü boyunca çekeceği acıdan daha kıymetsizdir değil mi?

Bence ameliyat ettirin.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 13:14   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
Alınma gücenme ama bu kurt yavrusunda pek iş yok. Hem safkan değil, hem de arızalı çıkmış. Bence vakit kaybetmeden iade et gitsin.

İki tane yetişkin kurt aldığını belirtmiştin. Yavru ile birlikte üç oldu sanırım. Bunlarla uğraşacağına, bir tane doğru düzgün safkan Alman kurdu alıp beslemeni tavsiye ederim...
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 14:40   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Alınma gücenme ama bu kurt yavrusunda pek iş yok. Hem safkan değil, hem de arızalı çıkmış. Bence vakit kaybetmeden iade et gitsin.

İki tane yetişkin kurt aldığını belirtmiştin. Yavru ile birlikte üç oldu sanırım. Bunlarla uğraşacağına, bir tane doğru düzgün safkan Alman kurdu alıp beslemeni tavsiye ederim...
yok alınmadım yanlız belirtmek isterim aldığım yavru safkandır. bunu bu resimden anlamak zor veterinerede götürdüm gögsündeki beyazlıklar daha yavru tüyü bunları bildiğinizi biliyorum 1 yada 1.5 ay sonra resmini cekip yollarım İsim:  Photo-0189.jpg
Görüntüleme: 739
Büyüklük:  66.5 KB (Kilobyte) daha önce çekilmiş resmi (onlarla ugrasmamak için safkan bir yavru aldım)
Alt 22.05.2008, 14:55   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Birde ben doğduğu günden beri takip ediyorum.

babasıİsim:  fdg.jpg
Görüntüleme: 584
Büyüklük:  12.1 KB (Kilobyte)
İsim:  SP_A0300.jpg
Görüntüleme: 585
Büyüklük:  59.0 KB (Kilobyte)annesi

İsim:  GetAttachment.jpg
Görüntüleme: 578
Büyüklük:  13.3 KB (Kilobyte)
Alt 22.05.2008, 21:02   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
suleyman adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
yok alınmadım yanlız belirtmek isterim aldığım yavru safkandır. bunu bu resimden anlamak zor veterinerede götürdüm gögsündeki beyazlıklar daha yavru tüyü bunları bildiğinizi biliyorum 1 yada 1.5 ay sonra resmini cekip yollarım
Safkan Alman kurdunun herhangi bir yerinde beyaz tüy olmaz. Yavruyken de olmaz, yetişkinken de olmaz.

Yeni doğmuş Alman kurdu yavrularının rengi büyük ölçüde koyu olur fakat yavru büyüdükçe bazı bölgelerinin rengi iyice açılıp sarılaşır. 6-7 aylık olduğunda da gerçek rengine kavuşur.

Aşağıdaki resimler bir arkadaşımın safkan Alman kurdunun resimleridir. İlk resimde 1.5 aylık, ikinci resimde 3 yaşında... Dikkatlice bakarsan, yavruyken göğüs tüylerinin beyaz değil sarı olduğunu görürsün. Sarı tüy normaldir, beyaz tüy ise anormaldir ve melezliğin başlıca işaretidir.

(Köpek ticaretinde çok hile döner. Yavru köpek satan kişiler yavrunun annesinin-babasının resmi diye ilgisiz köpeklerin resimlerini gösterirler.)

Alt 22.05.2008, 21:22   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Korkut Ata adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 6
Fıtık ameliyatı çok acı vermez. Ancak operasyon yapılmazsa ileri dönemlerde hayvana çok acı vereceği de kesindir. Sana tavsiyem eğer yakınlarında bir Veteriner Fakültesi varsa yavruyu oraya götür. Her ne kadar çok tehlikeli olmasada ameliyatı bir ekibin yapması daha iyi olur.
Korkut Ata Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 21:45   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Safkan Alman kurdunun herhangi bir yerinde beyaz tüy olmaz. Yavruyken de olmaz, yetişkinken de olmaz.

Yeni doğmuş Alman kurdu yavrularının rengi büyük ölçüde koyu olur fakat yavru büyüdükçe bazı bölgelerinin rengi iyice açılıp sarılaşır. 6-7 aylık olduğunda da gerçek rengine kavuşur.

Aşağıdaki resimler bir arkadaşımın safkan Alman kurdunun resimleridir. İlk resimde 1.5 aylık, ikinci resimde 3 yaşında... Dikkatlice bakarsan, yavruyken göğüs tüylerinin beyaz değil sarı olduğunu görürsün. Sarı tüy normaldir, beyaz tüy ise anormaldir ve melezliğin başlıca işaretidir.

(Köpek ticaretinde çok hile döner. Yavru köpek satan kişiler yavrunun annesinin-babasının resmi diye ilgisiz köpeklerin resimlerini gösterirler.)

Sizin dediğiniz olsun safkan olmasın ben bizzat doğdugu günden takip ediyorum annesi ve babasını resim harici gördüm, o tüylerede dikkatli baktım beyaz değil kül renginde ve dökülecekmiş. Size bir resm göstermek istiyorum burda 3 köpekten ikisinde kül rengi yavru tüyleri yok ama 1 inde var bunlarında 3 ü kardes siz safkan değil dedikten sonra 3 veterinerden daha onay aldım benim fikrimde sizinki kadar kalıcı saygılar.
Alt 22.05.2008, 21:48   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Pardon resmi unutmuşum
İsim:  NormalFoto-IMG-0007-jpg-95-9708.jpg
Görüntüleme: 539
Büyüklük:  56.0 KB (Kilobyte)
Alt 22.05.2008, 21:58   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

KUTALMIŞ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 306
İlk fotoğraf ortamın ışığından yada fotoğraf makinasından dolayı biraz parlak ve renksiz çıkmış.
O nedenle daha beyaz görünüyor..
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
KUTALMIŞ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 22:51   #11 (İleti Bağlantısı)

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 547
Bizim apartmanın girişinede yavru bir kurt köpeği almışlardı. Yaklaşmasını istemediğimde uzaklaşıp,oturuyor. Bende bir köpeğin sorumluluğunu alabilecek kadar yoğun olmadığımda kesinlikle alacağım.Mükemmel bir canlı.Bu arada köpeklerde bulunan fıtığı bilmesemde,bebeklerde yapılan ameliyatlarda beş günde toparlanıyor.Operasyon umarım iyi geçer.Arkadaşlığınızın kurdunuzla, uzun yılllar sürmesi dileği ile Sn.SÜLEYMAN.
Alt 23.05.2008, 00:21   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
suleyman adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sizin dediğiniz olsun safkan olmasın ben bizzat doğdugu günden takip ediyorum annesi ve babasını resim harici gördüm, o tüylerede dikkatli baktım beyaz değil kül renginde ve dökülecekmiş. Size bir resm göstermek istiyorum burda 3 köpekten ikisinde kül rengi yavru tüyleri yok ama 1 inde var bunlarında 3 ü kardes siz safkan değil dedikten sonra 3 veterinerden daha onay aldım benim fikrimde sizinki kadar kalıcı saygılar.
Veterinerlik fakültesinde köpek cinslerinin safkan olup olmadığının nasıl anlaşılacağını öğretmezler; yani veterinerler bu tür konuların uzmanı veya bilirkişisi değildir. Bir tıp doktoru da bir insanın etnik özürlü olup olmadığını anlayamayabilir çünkü tıp fakültesinde etnisite dersi yoktur ama biz bu işlerden anlarız çünkü serde ırkçılık var, öyle değil mi?.. Ben Ankara'nın en lüks semti Gaziosmanpaşa'da klinik açıp veterinerlik yapan fakat Golden yavrusu ile Akbaş çoban yavrusunu birbirinden ayıramadığı için kliniğin duvarına Golden resmi diye Akbaş resmi koyan veteriner de gördüm; Akita'nın ne olduğunu bilmeyen veteriner de gördüm. Ama veterinerlik fakültesinin önünden bile geçmediği hâlde köpek konusunda uzman olan kişiler de gördüm. Hülâsa, bazı konular okulda öğrenilmiyor.

Alman kurdunun bir yerinde beyazlık varsa, soyu bozuk demektir. Bu benim kişisel iddiam değil, ırk standartıdır. Dünyanın en büyük, en prestijli ve en ciddi köpek organizasyonu olan AKC (American Kennel Club)'ın "German Shepherd Breed Standarts" adı altında yaptığı tanımlamada da beyazlık konusu önemle vurgulanır.

http://www.akc.org/breeds/german_shepherd_dog

Ve o beyazlık "bebeklik tüyü" falan değildir. Safkan Alman kurdu yavrusunda beyaz renk bebeklik tüyü olmaz.

Aynı anne-babadan aynı batında doğmuş yavrulardan sadece birinin göğsünde beyazlık olması bile anne veya babanın safkan olmadığının ispatıdır. Yabancı genlerin işareti olan beyaz tüyler tüm yavrularda görülür diye bir kaide yoktur, 10 yavrudan sadece 1-2 tanesinde görüldüğü de olur. Hatta bazen yavruların hiçbirinde görülmez, yavruların yavrularında (torunlarda) görülür.

Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. Köpeğin 7 aylık olduğunda önden ve yandan çekilmiş resimlerini eklersin, bakarız...
Alt 23.05.2008, 13:18   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 139
Sayın Irkçı'nın verdiği sayfadan yararlanamayacak arkadaşlar için bu beyazlık konusunda sayfada yazılan ana şeylerin Türkçe'si şöyle:

"The breed is approachable, direct and fearless, with a strong, muscular body. The GSD may be most colors except white."

"Tür güçlü ve kaslı yapısıyla,arkadaşçıl, düzgün ve korkusuzdur. Alman Çoban Köpeği beyaz dışında birçok renkte olabilir"

Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 10:00   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Merhaba IRKÇI ağabey köpeğin safkan değil demiştiniz suan 4 aylık oldu resmini çektim saygılar..

Yanıtla

Etiketler
fıtık , köpekte , yavru

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler