![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
YAVRU KURDUN ÖYKÜSÜ
![]() Yukarıdaki resimde görülen kurt yavrusu Haziran ayında Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya geldi. Talihsizliği daha ana rahmine düşmeden başlamıştı. Kurtların çiftleşme ve yavrulama mevsimi kış aylarıdır fakat bakıcıların bilinçsizliği yüzünden dokuz aylık bir dişi kurt, yetişkin erkek kurtlar ile aynı kafese konulunca olanlar oldu ve normal çiftleşme mevsiminin dışında hamile kalıp doğurdu. Kendisi de henüz bir yavru sayılan dişi kurt annelik içgüdüsüne sahip olmadığı için doğurduğu dört yavrudan üçünü parçalayıp yedi, sonuncu yavru ise bakıcıların sayesinde güç bela kurtuldu. Annesi tarafından reddedilen bu yavrunun hayvanat bahçesi şartlarında yaşamasına imkân yoktu, profesyonel destek gerekiyordu. Bunun üzerine Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderildi. Fakültede yavru kurda serum bağlandı, fakat ikinci günün sonunda veterinerler umudu kestiler. Haklı sayılırlardı çünkü doğduğu gün annesinden ayrılan bir yavrunun yaşama şansı yoktur. Üçüncü günün sabahında, devletin malı olan yavru kurt için "öldü" raporu tutuldu ve serumdan alınarak kaderine terk edildi. Ama vazgeçmeyen biri vardı: Veteriner Hekim Gülcan Hanım. Gülcan Hanım "öldü" raporu tutulan yavru kurdu alıp evine götürdü ve henüz yeni doğum yapmış olan Akita cinsi köpeğinin yanına koydu. Dünyanın en zeki köpek cinslerinden biri olan Akita sahibinin ne istediğini anlamıştı. Yumuşak hareketlerle yavru kurdu bir süre yaladı ve sonra memelerine yaklaştırdı. Talihsiz yavrunun artık bir süt annesi vardı. Aradan üç ay geçti. Hayati tehlikeyi atlatan yavru kurt hızla büyüyor. Bugün yakın arkadaşım olan Gülcan Hanım'ı ziyaret ettim... Yavru kurda henüz ad koymamış, "Adı Hülâgü olsun" dedim. Adını bugün kazanan yavru kurt Hülâgü'nün kucağıma çişini yapmasını saymazsak, oldukça iyi vakit geçirdik. Yiyor, içiyor, Akita yavrularıyla oynuyor. Bir ara Gülcan Hanım "Bana hafifçe vursana, bak yavru ne yapacak" dedi. Gülcan Hanım'ın koluna vurduğumda o üç aylık ufacık kurt yavrusu dişlerini göstererek hırlamaya başladı. İnsanların çoğunda bulunmayan türden bir vefa duygusuna sahip olan bu küçücük hayvancağız hayatını borçlu olduğu dostunu korumaya çalışıyordu. Hülâgü ait olduğu ortamı asla göremeyecek. Geceleri sürüyle birlikte ormanda koşamayacak, dolunaya bakarak uluyamayacak. Fakat pırıl pırıl bir kalbe sahip olan bir insan sayesinde yaşama şansını elde etti. "Öldü" raporu verildiği için hayvanat bahçesine geri dönmeyecek, biraz büyüdükten sonra şehir dışındaki bir çiftliğe gönderilecek ve hayatını orada sürdürecek. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hülagü'ye Tanrı sağlıklı bir ömür versin. Umarım adını aldığı büyük Türk kağanı Hülagü gibi dinci yobazların belası olur ve ümmet köpeklerini gırtlaklar.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Adın gibi kutlu ol..
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Adıyla mutlu bir ömür sürsün. Gözlerim yaşardı okurken hayatını.Gülcan Hanımın da kararlılığına ve yüreğine hayran oldum. Sağolun bu güzel gerçekler için sn.IRKÇI.
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Gülcan Hanımı kutluyor ve saygılarımı iletiyorum,milli simgemiz olan bozkurdumuzu sevgi ve ilgiyle hayata döndürdügü için.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızın Öğrencisi
|
Duygulanmamak elde degil, okadar talihsizlikden sonra, Gulcan hanimi tebrik ediyorum. Adi gibi kutlu olsun!
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Veteriner hanımı ayakta alkışlamak istiyorum
umarım hayatını güzellikler içinde yaşar hülagü |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kutlarım Gülcan Hanım'ı takdir edilecek birşey.Gülcan Hanım'ın köpeğide dikkatimi çekti bir köpeğin süt annelik yapması gerçekten şaşırtıcı Tanrı uzun ömürler versin adı gibi kutlu olsun Hülagü....
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hülâgü'nün geliştikten sonraki resmi bulunuyor mu ? Merak ediyorum da, bir profesyonel desteğinde ne kadar gelişmiş..
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kurdun , yavru , öyküsü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|