![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Yazım Kuralları
Değerli ırktaşlar özellikle otağımıza yeni katılan arkadaşlarımızın iletilerinde gördüğümüz yazım yanlışları nedeniyle bu konuyu açma gereği duydum.
Ben ve diğer yönetici arkadaşlar sürekli yazım yanlışlarınızı düzeltiyoruz ve uyarı notları yazıyoruz iletilerinize, ama hala bir çok arkadaşımızın bu konuda özensiz ve dikkatsiz olduğu ortada. Bu konu bizim Türkçü otağımız için çok önemli, çünkü biz Atsızcılar güzel Türkçemize sahip çıkmalı ve kurallarına dikkat ederek herkese örnek olmalıyız. Lütfen iletilerinizi eklemeden önce tekrar gözden geçirerek yanlışları düzeltip iletilerinizi öyle kaydedin. En çok göze çarpan yanlışlar ; Cümlelere başlarken küçük harfle başlamak, noktadan sonra küçük harfle başlamak, gerekli yerlerde yanlış noktalama işaretleri kullanmak ve gereksiz noktalama işaretleri kullanmak. Ve son olarakda Türk, Atatürk, Türkçü vb. gibi bizim için manevi değerleri çok olan kavramları ifade eden kelimeleri yazarken küçük harf kullanmak. Bu konuda özenli davranmanızı bekliyoruz.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Değerli kandaşlar, sizlerde gözünüze çarpan yazım yanlışları ve düzeltilmiş halleriyle ilgili iletilerinizi bu başlık altından paylaşabilirsiniz diğer kandaşlarımızla.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben özellikle "de" ekinin yazımından çok rahatsızım.
Bağlaç olan "de", sürekli bir surette hal eki olan "de" ile karıştırılıp kelimeye bitişik yazılıyor. Arslan Beğ, örnek olarak sizin cümlenizi vermek istiyorum: "Değerli kandaşlar, sizlerde gözünüze çarpan ..." cümlesindeki "sizlerde" sözcüğü "sizler de" olarak yazılmalıdır. Fazla mı detaya indim bilmiyorum ama beni rahatsız eden bir yazım yanlışıdır bu, paylaşmak istedim. Otağ genelinde çokça yapıldığı için de önemli diye düşünmekteyim. Esenlikler.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bağlaç olan ''de'' ve bağlaç olan ''ki'' ayrı yazılır. Bence de çok mühim. Dilimizi koruyalım,sahip çıkalım
MADEM Kİ BEN KAĞANINIZ OLDUM,BUNDAN BÖYLE ORDUMUZUN KARGILARI DEMİRDEN BİR ORMAN, GÖKYÜZÜ OTAĞIMIZ VE GÜNEŞ TUĞUMUZ OLACAKTIR! TTK! Y.N: Cümlelerin sonuna da nokta koyulur! Dilimizi koruyalım, sahip çıkalım. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Değerli kandaşlar,özellikle yazım ve noktalama hataları çok göze çarpıyor.
Bir Türkçü herşeyden önce Türkçe'yi doğru yazıp,kullanmalıdır. Amerikan özentiliğinin arttığı bu zamanlar da üzerimize düşen görev ve sorumlulukları ciddiye almayılız. TTK
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
suret - bicim hal - durum kelime - sözcük cümle - tümce fazla - cok detay- ayrinti ben yurt disinda yasadigim icin daha dogrusu q klavyesi kullandigim icin tümcelerimdeki yanlislarimi hos göreceginizi umarim, ancak Türkceyi sorunsuz,yazim kurallarina uyarak yazma olanagina iye olanlar bu olanagi degerlendirsin.
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yetkilisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ayrıca;
TÜRK sözcüğü dışındaki bütün toplulukların adı küçük harfle yazılmalıdır.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK
|
Bazı değerli kandaşlarımız cümle sonunda vurguyu kuvvetlendirmek adına ünlem işaretini birden fazla koymaktadır. Bu durum Türkçe'de yoktur. Tek işaret kullanılması doğrudur.
Esenlikler. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|