![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kapadokya(Niğde) yöresinden kaburga dolması
Maliyeti ve zahmeti biraz fazla ama özel günlerinizde misafirlerinize sunacağınız enfes bir tat...
malzemeler: koyun yada kuzu kaburgası(kasaptan özel zedelemeden kestirebilirsiniz) 1/2 süt 1 kg. pirinç 2 bağ maydonoz karabiber,pulbiber 3-4 soğan 3-4 domates 3-4 diş sarımsak zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz kuş üzümü(isteğe göre) bal(en son üzerine sürmek için) Yapılışı: kaburga bir gece önceden soğuk ortamda,geniş bir kabın içerisinde sütün içerisinde bekletilir.domates,soğan,maydonoz,sarımsak ince kıyılmış bir şekilde pirinçle karıştırılır.Baharatları,zeytinyağı,salçasıda karıştırılır.kaburgayı ikiye katlar gibi yapıp içine karıştırılan malzemeleri yerleştiririz.yorgan iğnesi ve iplikle kenarlarından geniş aralıklarla,iç dışarı çıkamayacak şekilde dikeriz.Kaburganın üzerine az bal süreriz.etin daha yumuşak ve lezzetli olmasıiçindir.Etlerin üzerine bal sürmek Osmanlı mutfağının özelliği imiş.tepsiye yerleştirdiğimiz kaburgayı 250 c derecede fırına sürebiliriz.Eğer imkan olupta tandır da pişerse daha harika olur.afiyet olsun... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sn. ferengis harika olacağına eminim ama gerçekten zahmetli imiş. Ben yapsam, sanat eseri diye elletmezdim kimseye!:) En iyisi bunu yapacak, kandaşlar bulmak. Bilgiler için varolun.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|