![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
TANTUNİ
TANTUNİ TARİFİ
Malzemler:
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Mersin'in meşhur yiyeceğidir. Özellikle saçta yapma içini ve lavaş kullanma daha da iyidir.Bilgiler için sağolun.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ülküler kanla, fedakârlıkla, kahramanlıkla beslenir. Bir millet, ülküsüne varmak için ırmaklar gibi kan akıtır, yığınlarla can harcar. Ülkülere kanla, kılıçla, dövüşle, millî kinle varılır. Ülkü çelik yürekler, demir bilekler, sarsılmaz irâdeler, yüksek ahlâklar ister. Ülkü bir dindir. Kahramanlar ve şehitler ister. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Hülagünün Izinde
|
Benimde sevdigim yemeklerden biridir.Ama kaldigim yerde yapan yok ne yazikki.
Umarim kendim yapabilirim.Tarif icin sagol kandasim.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Esenlikler!
Tantuni,sakatat sevmeyenleri kararından vazgeçirecek nitelikte bir yiyecektir.Biraz da yapan yere kişiye bağlı galiba..Mersinliler bilirler pasajda ciğerci Metin,tantuniyi bir ara İzmirliler e bile sevdirmişti...
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben Mersinliyim hemen hemen hergün yerim tadı çok güzeldir herkese tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Eskişehir'de de birçok tantunici var ama ustalarının büyük çoğunluğu kürt... Hijyene önem vereceklerini tahmin etmediğimden yiyemiyorum maalesef...
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Belek'te bir tantunici var bilen bilir o Mersin'li değil Urfa'lı bir kürttür!! Mersinde de bu işi yapanların çoğuda kürttür maalesef,seçici olmak gerekir..
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|