Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.09.2007, 16:07   #1 (İleti Bağlantısı)
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 117
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
YENİ ANAYASAYA İSYAN ORDUYA E-POSTA SEFERBERLİĞİ

Sayın Komutanlarım nereye gidiyoruz. Bu Anayasa kabul edilirse Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını kaybetmiş olacağız.
Yüce TÜRK MİLLETİNİN bir bireyi olarak sizi göreve çağırıyorum!!!. Cüretimi bağışlayın ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

Ülkemizi ''gaflet delalet hatta hıyanet'' içinde bulunanlara yedirmeyeceğiz. Bir Türk genci olarak bundan sonra ATAMIZIN bursa nutkunu ve gençliğe hitabesini aynen uygulayacağıma damarlarımda dolaşan asil kan üzerine and içerim.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK - BURSA NUTKU
Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük kıpırtı ve davranış duydumu, 'bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. hemen araya girecektir. elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, 'polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir' diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. yine düşünecek, 'demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!' onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, ismet paşa'ya ve meclis'e telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, 'ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek benim görevimdir!' işte benim anladığım türk genci ve türk gençliği!

6 şubat 1933 / bursa atatürk köşkü

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GENÇLİĞE HİTABE
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ATAMIZIN ŞANLI ORDUMUZ HAKKINDA SÖZLERİ ;

Türkiye her türlü saldırıdan uzak kalacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olamaz... Türkiye Cumhuriyeti sadece iki şeye güvenir. Biri ulusun kararı, öbürü de en acılı ve zor koşullarda dünyanın övgüsünü haklı olarak kazanan Ordumuzun kahramanlığıdır. Bu iki şeye güvenir... Arkadaşlar, komutamızdaki ordular kahramanlığına gerçekten güvenilir ordulardır. Bu ordular tarihte benzeri görülmemiş kahramanlıklar, özveriler göstermiştir. Şanlı zaferler kazanmışlardır. Ulusun ve ülkenin minnet ve şükranlarını hak etmişlerdir...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordumuz, yaşam ve onur savaşında, ulusun ve ulusun amaçlarının tek dayanağıdır. Ordu kendisine düşen bu yüce görevinde, hakkıyla başarılı olabilmesi için, gereken niteliğin birincisi, demir gibi güvenliktir.

Türk vatanının ve Türk camiasının şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam inanç ve itimadımız vardır.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benim kim olduğumu bilinki beni sanal bir tahrikçi sanmayın
Fatih KARADENİZ Kütük : Ordu, Aslım Trabzon Kökenlidir. Türk Anadan Doğma Türk Babadan Olma TÜRK OĞLU TÜRK'ÜM
İstanbul Doğumluyum ve Hala İstanbul Tuzla İlçesinde İkamet Etmekteyim

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN, ORDUMUZA ZEVAL VERMESİN

Saygılarımla.
----------------------------------------------------------------------

GÜVENİLİR KALAN TEK KURUMUMUZ OLAN TSK'YA E-POSTA SEFERBERLİĞİ BAŞLATMAYI BEN BİR TÜRKÇÜ OLARAK YERİN BULDUM VE UYGULADIM SİZİNDE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTERİM...

Saygılarımla...

Gökoğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.09.2007, 15:35   #2 (İleti Bağlantısı)
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır

İletiler: 14
Cevap: YENİ ANAYASAYA İSYAN ORDUYA E-POSTA SEFERBERLİĞİ

buyukanıt pasaya guvenim sonsuz yasasın Türk ordusu
Türk16 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.09.2007, 19:24   #3 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Mukhali Noyan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33

büyükanıt emekli olduğunda gül'ün atayacağı genelkurmay başkanı da böyle düşünecek mi acaba
Mukhali Noyan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.09.2007, 21:48   #4 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 612

Alıntı:
Mukhali Noyan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
büyükanıt emekli olduğunda gül'ün atayacağı genelkurmay başkanı da böyle düşünecek mi acaba
Büyükanıt Paşamızın yerine gelecek kişi en az onun kadar sağlamdır(İlker Başbuğ), hiç merak etmeyiniz.2216 yıllık bir orduyu bugüne kadar hiçbir şekilde tamamen yok edemediler de şimdi en güçlü dönemlerinden birini yaşarken mi yok edecekler?

Ordumuza güvenimiz tamdır!
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 15:15   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3

bence her şeyi ordudan beklememek lazım dökülelim meydanlara sesimizi duyuralım ki şanlı tsk halkın ordudan yana olduğunu görsün ve darbe için gerekli ortamı ayarlasın haksız mıyım
delikurt06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.09.2007, 16:51   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 36

Alıntı:
delikurt06 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
bence her şeyi ordudan beklememek lazım dökülelim meydanlara sesimizi duyuralım ki şanlı tsk halkın ordudan yana olduğunu görsün ve darbe için gerekli ortamı ayarlasın haksız mıyım
Haklısın ırkdaşım,ama nisan ayında o fırsat kaçtı.Şimdi sıcağı sıcağına aynı durum olmaz,beklenmeli.Onların yanlış adımları beklenmeli.Şımardılar,mutlaka yanlış adım atacaklar....
Topal Osman Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
anayasaya , e-posta , orduya , seferberlİĞİ , yenİ , İsyan

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler