Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 20.04.2008, 11:11   #1 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 24
Sagu Rss Beslemesi
Yeni Orkun Alfabesi Hakkında

Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde göktürk yazıtlarını ve alfabesini araştırırken Vikipedi de Yeni ve Eski Göktürk alfabesinin oluğunu gördüm. Eski alfabede birleşik harfler var fakat yenisi tamamı ile bu günkü 29 harfli alfabemize uyarlanmış. Fırsat bulup yeni alfabeyi kolayca ezberledim. Şu anda rahatça yazıp okuyabiliyorum. kökeni eski Orkun abecesine dayanıyor fakat hakkında daha geniş bir bilgi bulamadım. Sizlere danışmak istediğim bu alfabe ne derece doğrudur? Tutarlılığı varsa yazmaya devam edeceğim, yoksa hafızamdan sileceğim
Sagu adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2008, 17:31   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 301
Temir Tav Rss Beslemesi
Buradakilerle karşılaştır

Temir Tav adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2008, 23:59   #3 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 24
Sagu Rss Beslemesi
Çok çok teşekkürler. Kafamdaki sorular büyük ölçüde cevap buldu. Yeni Orkun alfabesinin en sevdiğim yönü Şimdi kullandığımız alfabenin tüm harflerini taşıması. Elime aldığım her kağıda mutlaka bu alfabeden oluşmuş yazılardan bırakıyorum. Doğal olarak merak edenlerde çok oluyor ve gerekli bilgileri hemen veriyorum.
Sagu adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler