![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Yeni Orkun Alfabesi Hakkında
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde göktürk yazıtlarını ve alfabesini araştırırken Vikipedi de Yeni ve Eski Göktürk alfabesinin oluğunu gördüm. Eski alfabede birleşik harfler var fakat yenisi tamamı ile bu günkü 29 harfli alfabemize uyarlanmış. Fırsat bulup yeni alfabeyi kolayca ezberledim. Şu anda rahatça yazıp okuyabiliyorum. kökeni eski Orkun abecesine dayanıyor fakat hakkında daha geniş bir bilgi bulamadım. Sizlere danışmak istediğim bu alfabe ne derece doğrudur? Tutarlılığı varsa yazmaya devam edeceğim, yoksa hafızamdan sileceğim
![]() |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Buradakilerle karşılaştır
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Çok çok teşekkürler. Kafamdaki sorular büyük ölçüde cevap buldu. Yeni Orkun alfabesinin en sevdiğim yönü Şimdi kullandığımız alfabenin tüm harflerini taşıması. Elime aldığım her kağıda mutlaka bu alfabeden oluşmuş yazılardan bırakıyorum. Doğal olarak merak edenlerde çok oluyor ve gerekli bilgileri hemen veriyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|