![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Laik Savaşçı
|
"Mustafa" Filmi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?
Son zamanlarda basında sıkça yer almaya başladı bu film.
Ulu Öder'in küçüklüğünün canlandırıldığı bir film ve 29 Ekim'de vizyona girecek. Filmin yapımcısı "Sarı Zeybek" belgeselinden tanıdığımız Can Dündar ve müziklerini de Goran Bregoviç yapmış. Resmi sitesi http://www.mustafa.com.tr ve oradan fragmanını izleyebilirsiniz. Film hakkında ne düşünüyorsunuz ve filmi izlemeye gitmeyi planlıyor musunuz?
Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter ve laik yapısına göz diken tüm unsurlara karşı bunca zahmete ve mihnete değer mi, diyorsanız, ATATÜRK'ün manevi mirasçısı olarak evet değer, diyorum. Çünkü Türküm ve başka Türkiye yok!. Necip Hablemitoğlu Kemalistler; Seni Asla Unutmayacaktır Hablemitoğlu.. Kemalin Askerleri Ulu Önder ATATÜRK'ün İzinde Yılmadan Yorulmadan İlerleyecektir.. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Daha önce de filmin sitesini ziyaret edip incelemiştim iddalı sözler var umarım bahsedildiği derece de güzel bir film olmuştur, benimde her zaman içimde bir beklenti olmuştur başbuğun hayatının sinema tadında bir filmle izlemek. Olaya siyaset dışı yaklaştığımı da belirtmek isterim açıkcası başbuğ hakkında güzel bişey yapılacaksa can dündarın kişiliği ya da kim olduğu ile de çok ilgilenmiyorm.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bilidğim kadarıyla Başbuğumuz çocukluğunu Türk olmayan(galiba Maedon)bir çocuk canlandırmış eğer bu doğruysa gerçekten çok üzücü. Ama bekleyelim belki film güzeldir. Ama yapan insan Atatürk'e yanlış gözle baktığı ve onu kendi düşüncesine göre değerlendirdiği için pek ümitli değilim açıkçası.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Sarı Zeybek'ten sonra böyle bir film yapılması çok güzel. Filmi merakla bekliyorum ve vizyona girer girmez hemen gidip izleyeceğim. Gerçekten güzel bir filme benziyor.
Ata'mızı anlatır da çirkin olur mu? |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü Yörük
|
Ben pek ümitli değilim. Liberal çingene özentilerinin sevdiği müzisyen olan Goran Bregoviç'in müzikleri yapmasından dolayı olabilir. Eğer Can Yücel de bu liberal vızırtılarla bezeyecekse bu filmi, çevreme izlettirmem olur biter. Ama yine de ümit ediyorum belki iyi birşeyler çıkar...
Esenlikler dilerim... |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Saidi Kürdi'nin belgeselini yapan Hrant Dinkçi Can Dündar Başbuğ Atatürk hakkında film yapsa ne olur yapmasa ne olur? Yapmazsa daha isabetli olur. Kaldı ki çocukluğunu bir yunanlı çocuk canlandırıyor. Müzisyeni derseniz o ayrı dert.
Film izlenme rekoru kırabilir ama şahsımca ilgili sebeplerden dolayı sanatsal değer taşımıyor. Başbuğ Atatürk'e yaraşır bir film olduğu düşüncesinde değilim.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Günün koşullarında değerlendirecek olursak; oldukça yerinde bir çalışmadır. Vizyona girdiği dönem itibari ile aynı zamanda cesaret isteyen bir çalışmadır da... Kendisini günahım kadar sevmediğim Can Dündar' ın, laikliğe ve Başbuğa saldırının açık bir şekilde yapıldığı bir dönemde bu tarz cesurca bir işe kalkışması, şahsım açısından takdire şayan bir harekettir.
Filmi, yunan bir eniğin oynatılmasına ve kolpa bir sanatçının müziklerinin konulmasına rağmen yinede başarılı bir çalışma olarak yorumlamaktayım. Elbette Can Dündar dene zat, Atamızın yaşantısı tüm gerçekliğiyle asla anlatamaz fakat bu koşullarda böyle bir harekete kalkışmak cesaret işidir. Kendi adıma film vizyona girer girmez gideceğim. Her Türkçününde gitmesi gerektiğini düşünmekteyim. Zaman yunan eniğine ve kolpa bir sanatçının müziklerine takılıp kalma zamanı değildir. Zaman Türk'ün Başbuğsunu sahiplenme zamanıdır. Umarım ki bu film gora denen öküzce bir filmden daha çok gişe yapar.
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Filmin internet sitesini ziyaret edip, tanıtım filmini izlediğimde oldukça etkilendim. Filmin sanatsal değerinin olup olmaması beni zerre kadar ilgilendirmiyor.Vizyona girdiği andan itibaren en az 2 kere biletli olarak bu filmi seyredeceğim.Başbuğ'un filmi yapılmış.. Bizim soysuz, oğlancı iskenderin,ne idüğü belirsiz truvalı helennin, belki de bir masaldan ibaret Kral Arthurun filmini birkaç kere seyredip birde ballanıdra ballandıra anlatmıyor mu? Başbuğu'un filminide Türk Çocukları defalarca izleyecek Türk Sinema tarihnini gişe rekorlarını kıracak. Şüphesiz bu tek başına bir ölçüt değildir ancak yeşil bela,kızıllar,etnik döküntüler görecekler ki ne kadar izlerini silmeye çalışsalar da, gerizekalı birinin çektiği film bile sırf Başbuğ Atatürk'ü anlatıyor diye herkes koşuyor Ata'sının temsili filmini soluksuz izliyor..
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Can Dündar'ın Başbuğ Atatürk'e bakış açısı bellidir. Atatürk'ün cumhurbaşkanları içinde en fazla maaşı aldığını söyleyen bir yazısında bunu açıkça göstermişti. Ben de filmi çok merak ediyorum. Eğer Dündar, ideolojisini filme yansıtır da eleştirel bir film ortaya koymaya kalkarsa hayallerimiz suya düşebilir. Şimdiden bir şey söylemek anlamsız, fakat film ekibinde yer alan bir akademisyenin Türk bayrağına hakaretten dolayı akademik ünvanının elinden alındığını ve bu kişinin filmin altyapısında oldukça etkili bir kişi olduğunu söyleyebilirim. Daha önce de Yükselen Bir Deniz kitabında danışman olarak görev yapmıştır. Fragmanlardan gördüğüm kadarıyla görsel açıdan güzel bir filme benziyor. Umarım güzel bir film olmuştur, fakat şüphelerim de yok değil. Bekleyip göreceğiz.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
BAŞBUĞ hakkında yapılan her film izlenmelidir.
Filmi yapan yönetmenin veya artistlerin kim olduğu şahsen beni ilgilendirmiyor.. Ben filmin içeriğine bakarım... Vizyona girer girmez derhal seyretmeye gideceğim filmdir. Esasen ; TÜRK'ün seyretmesi gereken film , elbette BAŞBUĞ'sunu anlatan filmdir.. Bunu seyretmeyeceğiz de neyi seyredeceğiz ? "İslamiyetin doğuşu" nu mu ? "Hazreti muhammedin hayatı" nımı ? "Risalei nur" filmleri nimi ? Yoksa "gora" gibi diğer saçmalıkları mı? TÜRK ; BAŞBUĞ 'nu anlatan filmi izlemelidir. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
KAM
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Can Dündar sinsi bir Türk düşmanıdır. Atatürk'ü de sevmez ama açıktan açığa bunu söyleyemez. Yaptığı filmde Atatürk'ü yanlış tanıtacağına emindim. Nitekim filmi izleyenlerden dinledim. Atatürk'ü alkol ve sigara bağımlısı, çevresindeki herkesi üzen, mutsuz, umutsuz, diktatör, kadınlara aşırı düşkün birisi olarak tanıtmış.
Can Dündar bekleneni yapmış yani ! |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Daha önce bu konuda yukarıda ki gibi görüş bildirdim ama film gösterime girdikten sonra yanıldığımı anladım, ulu başbuğumuzu kendi kafasında ki saçma fikirleriyle sinema perdesine yansıtmaya çalışan can dündar efendiye demek ki ön yargılı yaklaşmak gerekiyormuş.
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Lağım faresinin ; her zaman " lağım faresi" olduğunu göz önüne almak ve asla unutmamak gerekir. Filme gitmedim.. Ama gidenler içinde " yorumu iyi olan" bir tek kişi yok.. Filmde BAŞBUĞ'umuzun bir oturuşta büyük rakı içtiği , gece karanlıktan korktuğu ima ediliyormuş. Rakı içmek ; bir asalettir....Herkes rakı içemez.. Başbuğum rakı içmeyip , ne yapacaktı ? Yobazlar gibi ; kafasını iki yana sallayıp "zikir alemi" mi yapacaktı? Gece karanlığından korkma meselesine gelince... Anlaşılan lağım faresi olan can dündar efendi ; ATATÜRK'ün karanlık gecelerde uykusuz kalıp , " bu vatanı nasıl özgür ve bağımsız bir vatan haline getirebilirim ? " şeklindeki acısını ve endişelerini anlayamamış.. keşke ; günümüzde devletin tepesinde oturan " aydınlıktan korkan " hilafetçiler ve ümmetçilerde gece karanlığından korksaydı. Ama beyinleri "din afyonu" ile uyuşturulmuş kafalar ; içlerine düştükleri karanlığın ne olduğunun farkında bile değil. Bence lağım faresi boşuna uğraşmasın... BOZKURTLARIN BAŞBUĞ'su , bir lağım faresinin çamurundan asla etkilenmez.. Tam tersine değeri daima artar. |
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kandaşlarım, sakın, sakın ola bu filme gitmeyin.
Berbat bir film. Atatürk'ü kötülemek için her türlü yola başvurulmuş. Atatürk'ü yıpratmayı amaçlayan bir film.
"Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki gelişimi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkundan, yeni bir güneş gibi doğacaktır" - Mustafa Kemal Atatürk |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| "mustafa" , "Mustafa" , ? , düşünüyorsunuz , Filmi , hakkında , ne |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|