![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Barda
Vizyona ilk girdiğinde merak edip gittiğim, ilk bir saat dolmadan salonun yarısının ayrıldığı film olan Barda'nın fragmanını siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum...
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Barda filmini verdiği mesajlar yönünden değerlendirecek olursak bence başarılı bir çalışmadır. Filmin ön plana çıkmasındaki en önemli etken şiddet içerikli sahnelerin biraz ağırlıklı olmasıdır.
Film aslında üstü kapalı da olsa şehirlerimizdeki k.rt terörünü çok iyi bir şekilde izleyiciye aktarmıştır. Sokaktaki kızlara laf atmak, uyuşturucu kullanmak gibi k.rtlere özgü bir takım davranış bozukluğunu çok iyi işlemiştir.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kurgu gibi görünse de 80 yaşında kıroların tecavüzüne uğrayan kadınların varlığı nedeniyle yaşanabilecek bir gerçekçiliği vardır.En güzel kısmı ise cezalarını bulmalarıydı.Finalini sevmiştim.Bütün kıroların, sonlarını anlamaları nedeniyle izlemeleri iyi olur.Cezasız hiçbir şey kalmaz.Sağolun bilgiler için Sn.BUĞRA ŞAD.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşım ben adaletin değil mahkumlarım emirle verdiği cezayı kast etmiştim. Bana kalsa zaten asılmayı hak ettiler!
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yani ben bu şekilde anladım filmin sonunu. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hımmm.Bende savcının emri öyle verdiğini düşündüm.İşin özü hak ettikleri oydu!
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Evet, hak ettikleri tam olarak o gösterilenlerdi... Ama Nail'in hümanistliği yüzünden yaptıkları yanlarına kâr kaldı.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bence boş bir filmdi kandaşlar
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
degisik bir filmdi hele adamin kiza tecavuz ettikten sonra jiletle kesmesi cok kotuydu hemde kiz hamileydi
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu filme kucuk bir ayrıntı noktası da vardı.
Tiplerin k.rt olması haricinde bunların k.rtculugunu gosteren en onemli sey bence suydu. Bunlardan biri gencleri doverken biri cok kısa bi cumle kurmustu. ''Yok biz k.rtce konusuyomusuz, yok biz ....''. Bu cumle benim dikkatimden kacmadı eminim sizde zaten dikkat etmissinizdir ama yinede paylasmak istedim. Esenlikler!
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Hangi amaca hizmet ettiğini bilmiyorum ama, gitgide avrupa taklidi filmler çekilmeye başlandı. Film, Türk sineması açısından bir rezalet, ayrıca yansıttığı sokak ve bar yaşamı açısından yozlaşmış ve tükenmişliğin, ucuz kabadayılığın ve kıroların şehir terörizminin bir yansıması. bunlar biliniyor sinemalara kadar yansıtılıyor. sizce kaç adet etnik döküntü para bulup bunu sinemada seyrediyor seyredenler hep belli, Türk Milleti üzerinde korku yaratmaya yönelik yapımlar bunlar. filmi bende izledim sonunda ki hapishane adaletine yorum yok keşke o olaylar olmadan sonları getirilseydi. filmin sonunda rahatsız edici bir şekilde ceza almayan biri var oda yönetmen..
Türkçülük, büyük Türkelinde, Türk uruğunun kayıtsız şartsız hakimiyeti ve bağımsızlığı ile Türklüğün her yönden bütün milletlerden ileri ve üstün olması ülküsüdür. Hej Turan Hej Bajtarsak Hej Turaniakat |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bence yeni dönem Türk filmleri çok kaliteli ve güzel oluyor. Barda da bunlardan bir tanesi. Ama filmi izleyenin, filmde anlatılmaya çalışanı da anlayabilmesi gerekir. Örneğin Barda filminde işlenen esas konu, her an en adi suçları işlemeye meyilli canavar sapıkların toplum içerisinde bulunmasının yanlışlığı idi. Ayrıca suç ve cezanın orantısızlığını da çok iyi anlatıyordu. Ama tabi önce bunları anlayıp, sonra film hakkında yorum yapmak lâzım. Kısaca ben, Barda'nın ve diğer yeni yapılan Türk filmlerinin kaliteli ve izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Filmin bir tarafında batı özentisi içinde olan, değer yargıları olmayan, sadece bu gece hangi mekana akalım, hangi kızı götürelim kaygısı taşıyan, maddi durumları iyi Taksim'deki concon gençler, bunlar filmde mağdur durumda...
Diğer tarafta ise sanayide çalışan, çıraklık yapan, tamamlanamamış bastırılmış duyguları olan taşralı fakir gençler, bunlar da tecavüzcü dayakçı konumunda. Filmde dikkatimi çeken nokta, tecavüzcü işkenceci tiplerin seçiminde yanlışlık yapılmış olması. Ben Serdar Akar'ın yerinde olsam bu rolü kürt oyunculara verirdim, hele ki Nejat İşler Taksim'deki bütün barlara rahatlıkla girip çıkabilecek tipte biri, ancak rolünün hakkını iyi vermiş. Burada tecavüzcü dayakçı serseri kıro rolüne en uygun seçim, kalitesiz yüksek bel kumaş pantolon ve gömlek giymiş, musluk hortumuyla gençlere dayak atan tipti. Yani tip, yapılan eylem ve kıyafet cuk diye oturmuştu. Bu arada filmde gözünüzden birşey kaçmış zannedersem. Savcı Nail'le görüştükten sonra, arabaya binip geri vitese takıyor, daha sonra da arabanın içinde cep telefonuyla bir yeri arıyor, bence içerideki adamlarına emri veriyor. |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Oyunculuk, verilen rolü yapabilmektir. Gerçekten bu filmdeki kötü adamların hepsi rollerini çok iyi yapmışlardı. Bence konunun dışında usta bir de oyunculuk vardı. Rolünü tek yapmacık yapan, şu hamile kızın kocası olan uzun saçlı çocuktu. Zaten o barda değildi, o sırada dışarıdaydı. Savcı'nın Nail ile görüştükten sonra arabada bir süre beklediğini ben de fark ettim ama bence o hapishanedeki adamları aramadı. Çünkü arasa mutlaka gösterirlerdi. Yine de benim gönlüm, çırağın öldürülmesine karşı çıktı. Çünkü çırak hiç bir şey yapmamıştı.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| barda |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|