![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yıldırım Beyazıt Hakkında Bilgi arıyorum.
Irktaşlarım,Yıldırım beyazıt hakkında araştırmalarım sığ bir çerçevede dönüp duruyor.
Bilgisi olan ırktaşlarımın bana yardımcı olmasını rica ederim. Yıldırım bir devşirmemiydi,annesi Türk 'müydü,Türklüğe ne kadar faydası geçti,bir Türkçümüydü yoksa düşünceleri din ekseninde miydi? Genel olarak bu sorulara yanıt aramaktayım. Otağımızda aratmama rağmen bilgiye ulaşamadım,eğer böyle bir konu vardı ise ve ben göremediysem şimdiden özür dilerim. Esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Annesi Türk değil. Niğbolu Savaşı'ndan sonra Yıldırım ünvanını aldı. Çok iyi ve hızlı savaştığı için. Timur Devleti ile yapılan 1402 Ankara Savaşı'nda esir düştü. Bu savaştan sonra Osmanlı Devleti'nde Fetret Devri başladı. Anadolu'nun siyasi birliği bozuldu.. vs
TTK! |
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Ben Yıldırımı devşirmeydi diye biliyorum.Tarih öğretmenimiz Yıldırım genellikle yönetimde yabancılar tarafından desteklendi demişti.
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İkiniz de devşirme kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz. Küçük yaşta alınıp Osmanlılaştırılan gayri Türk ve gayri müslim çocuklara devşirme denirdi. Bir örnek vermek gerekirse; aslen Sırp olan Sokullu Mehmet Paşa devşirmedir. Bir şeyhzade olarak sarayda doğan Osmanlı padişahı ise devşirmelik kavramının çok uzağındadır çünkü kimse onu alıp devşirmemiştir, Osmanlı hanedanının bir mensubu olarak dünyaya gelmiştir.
Türkçülük ezbercilik değildir; anlamını bilmeden ezberlediğiniz kelimeleri başkalarına satmaya çalışarak Türkçü olamazsınız. "Yıldırım bir devşirmemiydi,annesi Türk 'müydü,Türklüğe ne kadar faydası geçti,bir Türkçümüydü yoksa düşünceleri din ekseninde miydi?" diye soran vatandaş; kusura bakma ama senin kadar cahilini ve düşünme özürlüsünü hiç görmedim. Hangi Osmanlı padişahı Türkçü idi ki Bayezid Türkçü olsun? Şeriat ile yönetilen bir devletin başı nasıl Türkçü olabilir?.. Ayrıca, Bayezid'in Sırp Kralı Stefan Lazareviç'in kızkardeşi ile evlendiğini ve kayınbiraderinden aldığı destekle öz be öz Türk olan Saruhanoğulları, Aydınoğulları, Germiyanoğulları, Dulkadiroğulları ve Menteşeoğulları beyliklerini yok ettiğini hiç mi duymadın?.. Bir paranoya uğruna 200.000 Türk'ü katleden kişinin Türkçü olması mümkün mü?.. |
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|