Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Mutfağı > Türk Mutfağı > Türkçülerin Damak Tadı > Yöresel İçeçekler
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.02.2008, 18:38   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ferengis - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 82
ferengis Rss Beslemesi
Türk kahvesi

Birçoğumuzun günlük vazgeçilmezidir Türk kahvesi...Benim dedemlerin zamanında misafire közde,kalaylı cezvelerde Türk kahvesi ikram edilirmiş.Bugün ki gibi çay,şeker yokmuş.Demek istediğim çok eskilerden geliyor Türk kahvesi.Ama asıl öğrenmek istediğim;Eski Türk devletlerinde veya kavimlerinde de varmıydı bu gelenek?Adı üstünde Türk kahvesi mi ya da başka millletlerden mi geçmiş bizim kültürümüze?Bu konuda bilgisi olan andalarımın yorumlarını bekleyeceğim.Esen kalınız!
ferengis adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2008, 19:43   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.751
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
ferengis´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Birçoğumuzun günlük vazgeçilmezidir Türk kahvesi...Benim dedemlerin zamanında misafire közde,kalaylı cezvelerde Türk kahvesi ikram edilirmiş.Bugün ki gibi çay,şeker yokmuş.Demek istediğim çok eskilerden geliyor Türk kahvesi.Ama asıl öğrenmek istediğim;Eski Türk devletlerinde veya kavimlerinde de varmıydı bu gelenek?Adı üstünde Türk kahvesi mi ya da başka millletlerden mi geçmiş bizim kültürümüze?Bu konuda bilgisi olan andalarımın yorumlarını bekleyeceğim.Esen kalınız!
Kahvenin anavatanı Etiyopya'dır. Bugün Dünya'da kahvenin iki büyük üreticisi Brezilya ve Yemen'dir. Türkler kahve ile Kanuni zamanında Yemen valisinin İstanbul'a getirmesiyle tanışmıştır. Türk usulü kahve de Osmanlı'dan mirastır. Kahveyi Osmanlı devrinde ilk kavuran bir Türk esnaftır. Dünya'nın kahve ile tanışması da 17'inci yüzyıldan itibaren Türkler sayesinde olmuştur. Fakat bugün Nescafeleri, kahveyi öğrettiklerimizden alır olmuşuz o ayrı.
Alt 09.03.2008, 13:20   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Atsızcı_16 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Bursa
İletiler: 364
Atsızcı_16 Rss Beslemesi
Babam her sabah ve her akşam içer.

Ben de seviyorum,içmek istiyorum ama kafein'den dolayı bağımlılık yapar diye korkuyorum.

Her hangi bir zararı var mı?

TÜRK kızı Aslı!
Atsızcı_16 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2008, 13:36   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Başkan Denktaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TÜRKMENELİ
İletiler: 594
Başkan Denktaş Rss Beslemesi
Alıntı:
Atsızcı_16´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Babam her sabah ve her akşam içer.

Ben de seviyorum,içmek istiyorum ama kafein'den dolayı bağımlılık yapar diye korkuyorum.

Her hangi bir zararı var mı?
Türk kahvesinin bağımlılık yapma gibi bir durumu yoktur.Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi Türk kahvesininde fazla içildiğinde zararı vardır.İğrenç, tadı bile olmayan neskafe içileceğine Türk kahvesi tercih edilmelidir.Şahsım olarak neskafe ve diğer kahvelere ağzımı sürmem tek tercihim Türk kahvesidir.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.06.2008, 11:20   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 545
Tarkan Rss Beslemesi
Nescafe denilen içecekte kahve tadı bile gelmiyor doğru dürüst.Özellikle de CoffeeMate denen o beyaz kreması ile tam yağlı boya gibi oluyor görüntüsü, tadı ise rezalet oluyor.Hele bir de kocaman çorba bardağına benzeyen kupasında içilerse kahveli su içiyormuş hissi veriyor( içindeki kahve oranı ne kadar olursa olsun).Tek avantajı çabuk hazırlanması.Onun dışında hiçbir özelliği yok.

Oysa ki Türk kahvesi, kavrulması, isteğe göre şekeri ile karıştırılması ve içindeki telvesi ile servis edilmesi, yoğunluk ve tat bakımlarından en üstün kahvedir.

Türk kahvesinin özellikleri ise:
  • Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemidir.
  • Köpük, kahve ve telveden oluşur.
  • Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.
  • Birkaç dakika şekli bozulmadan kalabilen bu leziz köpüğü sayesinde, uzun süre sıcak kalabilir.
  • İnce kenarlı fincanda sunulduğu için, diğer kahve türlerine göre daha yavaş soğur ve böylece daha uzun süren bir kahve keyfi sunar.
  • Yoğun şurupsu kıvamı ile ağızdaki lezzet tomurcuklarını aşırı uyararak hafızada yer eder.
  • Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir.
  • Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir.
  • Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir.
  • Kahve Falı ile geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür.
  • Eşsizdir çünkü kahvesi fincanın içindedir ancak telve olarak dibe çöktüğünden filtre edilmesine ve süzülmesine gerek kalmaz.
  • Hazırlanırken şeker ilave edildiğinden diğer kahvelerde olduğu gibi sonradan tatlandırmaya gerek yoktur.
  • Sağlıklıdır çünkü fincanın dibinde biriken telvesi içilmez.
  • Sıklıkla içildiği halde, miktar olarak fazla olmadığından şişkinlik yapmaz.
  • Diğer kahve türlerine göre, bir içimde daha az kafein içerir.
  • Pişirilirken, şekeri tercihe göre ilave edildiğinden içime hazır halde sunulan tek kahve türüdür.
  • Kahveden önce su içilerek, ağızda bulunan önceki tatlar arındırılarak kahve tadının eşsiz bir şekilde tatılması sağlanır.
  • Türk toplum hayatına da etki eden kahve, dostluğun simgesi haline gelmiş ve "kız isteme" merasimlerinin bir süjesi olmuştur.
şeklindedir.
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.06.2008, 11:45   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 208
Kür Şad Rss Beslemesi
Millî kültürden bihaber yaşayan zamane gençliği Türk'e hâs her şeye olduğu gibi kahveye de yabancı. Nescafe, kola gibi garip içeceklerin müptelâsı olanlar elbette Türk kahvesinin sırrını bilmezler...

Haftanın bir günü mutlaka Bursa Kozahan'da kahve içerim. Buradaki kahve lezzetini hiçbir yerde bulamadım. Bursa'ya yolu düşen ve hakkıyla yapılmış bir Türk kahvesi içmek isteyenlere tavsiye ederim.
Kür Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.06.2008, 23:06   #7 (İleti Bağlantısı)
TÜRK OĞLU TÜRK

Kafatasçı Türk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 54
Kafatasçı Türk Rss Beslemesi
Bende yazıya ufak bir enstantane ile katkıda bulunmak isterim.Bir akrabam Almanya'nın bir semtinden geçerken Türk Ocağı yazısını görmüş gurbetinde verdiği özlemle,dalmış içeri.Biraz sohbet ettikten sonra ne içersiniz diye sorduklarında Türk kahvesi yanıtını vermiş.Kurumdaki kişiler de Türk Kahvesi bulunmaz bizde diyerek nescafe ikram etmiş. Akrabamız bu olayı hep Almanya da Türk Ocağına gittim Türk Kahvesi bulamadım diye anlatır.
Kafatasçı Türk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler