![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk kahvesi
Birçoğumuzun günlük vazgeçilmezidir Türk kahvesi...Benim dedemlerin zamanında misafire közde,kalaylı cezvelerde Türk kahvesi ikram edilirmiş.Bugün ki gibi çay,şeker yokmuş.Demek istediğim çok eskilerden geliyor Türk kahvesi.Ama asıl öğrenmek istediğim;Eski Türk devletlerinde veya kavimlerinde de varmıydı bu gelenek?Adı üstünde Türk kahvesi mi ya da başka millletlerden mi geçmiş bizim kültürümüze?Bu konuda bilgisi olan andalarımın yorumlarını bekleyeceğim.Esen kalınız!
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Babam her sabah ve her akşam içer.
Ben de seviyorum,içmek istiyorum ama kafein'den dolayı bağımlılık yapar diye korkuyorum. Her hangi bir zararı var mı?
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türk kahvesinin bağımlılık yapma gibi bir durumu yoktur.Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi Türk kahvesininde fazla içildiğinde zararı vardır.İğrenç, tadı bile olmayan neskafe içileceğine Türk kahvesi tercih edilmelidir.Şahsım olarak neskafe ve diğer kahvelere ağzımı sürmem tek tercihim Türk kahvesidir.
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Nescafe denilen içecekte kahve tadı bile gelmiyor doğru dürüst.Özellikle de CoffeeMate denen o beyaz kreması ile tam yağlı boya gibi oluyor görüntüsü, tadı ise rezalet oluyor.Hele bir de kocaman çorba bardağına benzeyen kupasında içilerse kahveli su içiyormuş hissi veriyor( içindeki kahve oranı ne kadar olursa olsun).Tek avantajı çabuk hazırlanması.Onun dışında hiçbir özelliği yok.
Oysa ki Türk kahvesi, kavrulması, isteğe göre şekeri ile karıştırılması ve içindeki telvesi ile servis edilmesi, yoğunluk ve tat bakımlarından en üstün kahvedir. Türk kahvesinin özellikleri ise:
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Millî kültürden bihaber yaşayan zamane gençliği Türk'e hâs her şeye olduğu gibi kahveye de yabancı. Nescafe, kola gibi garip içeceklerin müptelâsı olanlar elbette Türk kahvesinin sırrını bilmezler...
Haftanın bir günü mutlaka Bursa Kozahan'da kahve içerim. Buradaki kahve lezzetini hiçbir yerde bulamadım. Bursa'ya yolu düşen ve hakkıyla yapılmış bir Türk kahvesi içmek isteyenlere tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Bende yazıya ufak bir enstantane ile katkıda bulunmak isterim.Bir akrabam Almanya'nın bir semtinden geçerken Türk Ocağı yazısını görmüş gurbetinde verdiği özlemle,dalmış içeri.Biraz sohbet ettikten sonra ne içersiniz diye sorduklarında Türk kahvesi yanıtını vermiş.Kurumdaki kişiler de Türk Kahvesi bulunmaz bizde diyerek nescafe ikram etmiş. Akrabamız bu olayı hep Almanya da Türk Ocağına gittim Türk Kahvesi bulamadım diye anlatır.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|