![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
YÖRÜKLERE SAHİP ÇIKALIM
KANDAŞLARIM, BUGÜN HALEN TÜRKLÜK GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜREN
HATTA TÜRK TİPİNİ BOZULMADAN SÜRDÜREN YÖRÜKLERE SAHİP ÇIKMAK GEREKMEKTEDİR...BENDE MERSİN YÖRÜKLERİNDENİM VE GURUR DUYUYORUM DÜN DAĞ KÖYLERİNİ DOLAŞTIM VE MAALESEF YÖRÜK KÖYLERİNDE BİR İTİLMİŞLİK YOKSULLUK VE GERİCİLİK GÖRDÜM, TÜRKÜ BİLEĞİYLE YENEMEYEN DEVŞİRME KÖPEKLER PARANIN GÜCÜYLE BURALARDA MİLLİ GÖRÜŞ MİSYONERLİĞİ YAPMAKTADIRLAR BUNA EN BÜYÜK YARDIMCIDA MHP DENEN İSLAMCI PARTİDİR, YÖRÜKLERE TÜRK TARİHİ VE TÖRESİ ÖĞRETECEKLERİNE YOBAZLIK VE ARAPÇA ÖĞRETEN BU DEVŞİRME KÖPEKLERE MEYDANLARI BIRAKMAMALIYIZ, TÜRKLERE SAHİP ÇIKMANIN EN İYİ YOLU YÖRÜKLERE SAHİP ÇIKMAK ONLARA YOL GÖSTERMEK VE ÖRGÜTLEMEKTİR, TİTREMENİN ZAMANIDIR... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
MERSİN YÖRÜKLERİ YILLARCA IRKLARI İÇİN MHP DENEN İSLAMCI PARTİYE
OY VERDİLER, SONUÇ OLARAK MEMLEKETLERİ KÜRT İSTİLASINA UĞRADI ANCAK MHP KILINI KIPIRTADMADI, MHP GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPIP BU KÖYLERİ ARAP AŞIĞI YOBAZ İNSANLAR HALİNE GETİRDİ VE UYUŞTURDU.. BAZI KÖYLER BİLİNÇLERİNİ KAYBETMEDİLER, MERSİN BOZTEPE KÖYÜ TÜRKLERİ ÖRGÜTLENİP HALDE TERÖR ESTİREN KÜRT PİÇLERİNİ CEZALANDIRDILAR, BUNUN YAYGINLAŞTIRILMASI LAZIMDIR... YÖRÜKLERE ASİL KANI HATIRLATMA ZAMANI GELDİ.. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bende mersin yörüklerindenim .. malesef yörükler çok saftır.. mhp yi milliyetçi bilirler.. yıllardır bu böyle... umarım birgün anlarlar.. çünkü yörükler Türk Irkçısıdırlar..
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Evet Türk milleti ,,,asli unsurlar,,, her zaman ezilmiştir.Osmanlı zamanındada simdide Ülkeyi devsirmeleler gayrı Türkler yönetiyor...Atatürk ün vefatı ile yarıda kalan devrim tamamlamak Türk haklarını savunuculara biz Türkçülere Türk milliyetçilerine düsüyor.Düsnüyorumda bizde Meksika da yerlilerin ayaklandığı zapata hareketi gibi basımıza maskeler geçirip Türk haklarını savunmak için silahlı ve siyası mücadele mi baslasak Sünni ve Alevi ayırt etmeden bütün Türk soylularla harekete geçsek
İşimiz zor Allah yardımcımız olsun bizi korusun |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkiye Topraklarını Biz Türkler yönetmek için calısmalıyız yolumuz cetindir
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ey Türk gençliği !
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Irkdaşlarımın ve forumdaşlarım için Gazi Mustafa Atatürk 20 Ekim 1927 tarihinde gerekeni dile getirmiş..! |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Çevremde hiç yörük yokki, keşke olsaydı ama :(
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
yörük soydaşlar alınmasın ama yörük diye tabir ettiğimiz kesim kendi başına hiç bi işi becerememiş hep devletten yardım beklemiş bu tarihimiz boyunca böyle yörük türkmenleri kendilerine biraz çeki düzen versinler artık her şeyi devletten beklemesinler.Mersin hali kürt işgaline mi uğradı mersinde o kadar yörük var sokmayın kardeşim hale mersinin yapısı istanbul gibi değil isterseniz sokmazsınız biraz harakete geçsin artık yörükler.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
yörükler aksine devlletten yardım beklemez biraz yörükleri tanısaydın böyle konuşmazdın. art' de yayınlanan yörük obaları programını izle biraz tanırsın belki (!) yörükler hiç bir iş yapmamış öyle mi? kendi ırklarını koruması bile yaptıkları en büyük işlerdir. ayrıca mersine yerleşen k.rtler gelipte yörüklerin oldugu yeri alamaz. k.rtler mersinin sadece merkez ve belli yerlerinde yerleşimdeler.. önce araştır sonra konuş. yok ben samimiyim diyorsan akşam sohbet odasına gel konuşalım.. |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
istanbulda biraz zor.. ama kırklarelinde bulabilirsin ama tam emin değilim genede
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Mersinli kandaş yazdıklarımı hakaret gibi algılama ben sadece olanı söylüyorum senin tepkin yörük olmaktan kaynaklanıyor sanırım ama alınmanı gerektirecek bi şey yok.Hem konu başlığıda garip yörüklere sahip çıkılsın lafa bak o kadar yörük kendine sahip çıkamıyo mu yani.Kosovadan kerküğe sınır dışındaki soydaşlarımızdan böyle bi laf duymadım bugüne kadar türkiye sınırları içindeki yörükler bize sahip çıkın diyo bunu söylemek biraz yanlış kaçıyo bence.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yörükler dünyada tek kalsa demişsin soydaş yine yanlış anlayacaksın yörükler tek başına kalsa anca keçi otlatırlar yörüklerin içinden çıkmış kaç tane bilim adamı var yörüklerin % kaçı şehir hayatını biliyo.O sebeple bence yörükleri abarmayalım boydaşlıkta yapmayalım bu konuyuda fazla uzatmayalım sen yörüksün çünkü kırıcı olmayalım ilerleyen bölümlerde.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|