![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
ZAZALAR
SEVGILI IRKDASLARIM UZUN YILLARDIR KAFAMI KURCALAYAN BIR SORUN UZERİNE BILGISI OLAN TUM IRKDASLARIMI YARDIMA CAGIRIYORUM.
ZAZALAR HAKLARINDA PEKTE BILGI BULUNMAYAN IRK VE SOSYAL YASAYIS ACISINDAN TÜRK MILLETININ OZELLIKLERINI TASIYAN BIR TOPLULUK. BU INSANLAR HAKKINDA BILGISI OLAN TUM KARDESLERIMI BILGILERINI PAYLASMAYA DAVET EDIYORUM. BAHSINI ETTIGIM TOPLULUGUN TURK IRKDASLARIMIZ OLDUGU TEZ I NIN DOGRULUGU ACISINDAN MUHTEMEL KAZANIMLARIMIZ UMARIM HAYAL GUCUNUZ DAHILINDEDIR. TANRI TURK U KORUSUN |
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Şuraya gir oku bakalım zazalar neymiş. Sen bu kazanma safsatalarınnı bırak. Kürtleşen Türk de olsa düşmanımızdır. Kaldı ki zazalar, Türk değildir.
Buraya gir >> http://www.atsizcilar.com/forum/view...hlight=zazalar
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Senin gibi ezik insanların başka işin gücün yokmuda tutmuş zazalar hakkında bilgi edinmeye çalışıyorsun.Yakından uzaktan akrabana ilişkilerinimi ölçmek mi istemektesin.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
konuk kisi ustu kapali bir seklde zaza propagandasi yapiyor. konu kitlensin.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Herşeyin farkındayız.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim bildigim kadariyla zazalar farsi irkindandirlar,yani iranidirler.Turklerlen hic bir alakalari yoktur.Devsirme kafalilar bunlaridami kardes ilan etiler.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim okuduğum "Türkiye'nin Etnik Yapısı" adlı kitapta 'zazaların bilimsel olarak Türk olduğu ispat edilmiştir.' diye yazıyordu. Ama bu bir şeyi değiştirmez o da bugün zazalar kendileini kürt olarak tanımlamaktadırlar ve zazacayı kürtcenin bir lehcesi olarak bilirler. Bu konu hakkında Ahmet Taner Kışlalı'nın bir araştırması olduğunu ve bu araştırmasında zazacanın içindeki kelimelerin Orta Asya Türkçesinden geldiğini idda ettiğini duydum.
Türkiye'de yaşayan zazaların hemen hemen hepsi kendilerini kürt olarak gördükten sonra Türk soyundan gelmeleri hiç bir şey ifade etmiyor. Türklüğünü kaybetmiş kişilerde en az başka ırktan olanlar gibi bizlerin düşmanıdır. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
PKK'ya yoğun bir zaza katılımı var. Kürtlüğünü red eden "zaza milliyetçiliği" yapan zazaların yanında, Türklük iddia eden zazalar da var, ama sonuçta zazaların coğunluğu kendini kürtlükle özdeşleştiriyor ya da onlarla kader birliği içine girmiş durumda. Tüm bunlar ortada iken farsi zazaları kürt olarak görmek biz Türklerin yararına olur, en azından kafa karışıklığı önlenmiş olur, çünkü iki cephede savaşmak tek cephede savaşmaktan daha zordur.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ha it ha k.rt
Ha k.rt ha z.za Ha z.za ha f.risi hepsi aynı pislik sonuçta. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Hala zazalari k.rtluge yamamaya calisan irkdaslarimizin olmasi acikcasi bana biraz garip geldi. Anlamakta zorluk mu cekiyorsunuz bilmiyorum ama baska dilleri konusan ve paylastiklari ortak cografya haricinde fazla bir ortak yani olmayan iki toplulugu birlestirmek biz Turkculerin isi degildir.
Bugun kendilerini k.rt olarak tanimlamayan bircok zaza dernegi Avrupa baskentlerinde faaliyet gosterirken bizler bunlara kostek degil destek olmaliyiz. Atsiz Ata'nin yazdiklarina kelimesi kelimesine katilmakla birlikte, kendi tecrubelerime dayanarak bu iki toplulugun birbiriyle fazla alakasi olmadigini kendi gozlerimle gordum. Her ikisi de bizim dusmanimiz olabilir, tipki barzani ve talabani gruplarinin bizlerin dusmani oldugu gibi, ancak burada biz Turkculere dusen gorev dusmanlarimizin zayif noktalarini bulup, onlari mumkun oldugunca bolup parcalamak ve pasifize etmektir. Sadece k.rtler ile zazalar degil, K. Irak'ta yasayan k.rt gruplari da bolunup parcalanmali ve hatta birbirlerine dusman edilmelidir. Esenlikler
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Nedense son yıllarda internet medyalarında "körtel kan alp urungu" türü yeni safsatalar ortaya çıktı, bu sefer zazalara yönelik! Zazalar farsi bir halk olduğu halde birçok sözde yazar tarafından kürtleşmiş Türk olarak gösterilmeye çalışılıyor. Zazaların bir farsi halk olarak Türklükle bir alakası olmadığı açıkça ortadadır, hem dil, hem tip hemde yaşam tarzı olarak. Tam tersine son 50 yılda metropolleşme ile birlikte asimile olan zazalardan bahsedebiliriz, ama sonuçta nüfus kontrolleri kimin ne olduğunu ortaya koyacaktır.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
kürtçü terör örgütü ne mezhep, ne din, ne lehçe ayrılığı tanıyor, "kürt" ismi altında birleşip Türklere ve ülkesine çoktan savaş ilan etmişler bile, şimdi biz bunları neden iyi-kötü diye ayıralım? Bu sadece Türk milletinin kafasını karıştırır. Kaldıki, devlet tarafında olan zazalar kadar kırmançılar da var, ama sonuçta çoğunluk olarak iki grupta azılı Türk ve Türkiye düşmanı. Zazalardan sadece iki örnek vermek istiyorum: Mahsun Kırmızıgül(Bingöl,sünni-şafii), Teröristbaşı Öcalan(Mardin, sünni-şafii ) |
||
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|