![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ZEYBEKLER!
ZEYBEKLER!
AY DOGARKEN SU TEPEDEN INER ZEYBEKLER, KARSI BAGIN YOSMALARI DÖRT GÖZEL BEKLER. BIR CARDAGIN GÖLGESINDE KURULUR SINI, DAG,TAS DINLER EFELERIN YANIK SESINI. UZANIRLAR CIMENLERIN USTUNE BITAP, SALKIMLARDAN DAMLA DAMLA SUZULUR MEHTAP, BIR TARAFTA RAKSA BASLAR IZMIR´IN GULU, SIRMA SACLAR TOPUKLARA KADAR ÖRGULU, ZIL SESLERI UZANDIKCA KARSI YAKAYA, GENC EFELER SILAH CEKIP BASLAR SAKAYA. KIMI OYNAR ELDE PALA,KIMI SENDELER, KARANLIGIN VUCUDUNU KURSUNLAR DELER! YUSUF ZIYA NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TÜRK KIZI !!!
TÜRK KIZI
Pınar başına geldi Bir elinde güğümü; Çattı yay kaşlarını Görünce güldüğümü, Bağlamıştı gönlümü Saçlarının düğümü. Bilmiyordum bu örgü Acaba bir büğü mü? Sordum: Nerdedir yerin? Nedir senin değerin? Yedi kıral vurulmuş, Ne bu ceylan gözlerin? Hangisine varırsın Bu yedi ünlü erin? Şöyle dedi bakarak Göklere derin derin: Kıralların taçları Beni bağlar büğü mü? Orduları açamaz Gönlümdeki düğümü. Saraylarda süremem Dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem Şu öksüz Türklüğümü... NIHAL ATSIZ ATA NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Etiketler |
| zeybekler! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|